Felhívás!

Hetes az átmenő jegy

Hetvenkilenc iskolából 79 igazgatói és 38 aligazgatói helyre hirdette meg a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség a versenyvizsgát, mely országszerte azonos időben zajlik minden tanintézmény esetében. Szeptember elsejével ugyanis lejárt a korábban kinevezett igazgatók négyéves megbízatása, azóta ideiglenesen kinevezettek vezetik az iskolákat, óvodákat (legtöbb esetben persze a korábbi vezetők folytatják tevékenységüket).

Az iratcsomók alapján végzett szelekció lezajlott szeptember végén, a 103 dossziéból egyetlenegy nem felelt meg a követelményeknek. A háromszakaszos versenyvizsgán a következő lépésben október 15-én, holnap a jelölteknek egy 50 kérdéses teszt megoldásával kell bizonyítaniuk szellemi és vezetői, menedzseri kompetenciájukat, a vonatkozó jogszabályok ismeretét. Ha ezen az írásbeli vizsgán megszerzik a 7-est, továbbléphetnek a harmadik szakaszba.

A pénteki versenyvizsgára a Mikes Kelemen-líceumban kerül sor hasonló szigorúsággal, mint a diákok képességvizsgáira, érettségijére. Azaz az igazgatók táskát, telefont, jegyzeteket nem vihetnek be magukkal, kamerák kereszttüzében írják meg a tesztet, a javítást pedig a bizottság szintén videófelügyelettel, és a versenyzők jelenlétében végzik el a javítósablonnal.

A szombati eredményhirdetés és az óvások elbírálása után a következő periódusban mindegyik igazgatójelölt intézményt választ, majd november 15. – december 8. között egy személyes interjúban kell vázolniuk egy bizottság előtt az iskolát, óvodát illető menedzseri terveiket. A végső eredményeket december 17-én közlik, a sikeresen pályázó igazgatók és aligazgatók kinevezéseket december 20–22. között kaphatják kézhez, mandátumukat pedig a jövő év januárjában kezdik el. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.