Felhívás!

Helyükre kerülnek a dolgok

Helyükre kerülnek a dolgok Kovászna megye

A megélhetési provokátorok támadása ellenére, sínen van a szentgyörgyi stadion és a hozzá tartozó ingatlanok átvétele önkormányzati tulajdonba. Ebből mindenki csak nyerhet, kivéve a már említett emberkategóriát – ezt fejtegette Antal Árpád polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján.

December végén jelent meg a vonatkozó kormányhatározat, január elején a Hivatalos Közlönyben is napvilágot látott, és még nem telt el az átadási szerződés aláírására kirendelt harminc nap, de múlt hét végén a minisztérium és az önkormányzat képviselői a helyszínen is egyeztettek az átadási–átvételi jegyzőkönyvet illetően. Aláírását követően indulhat az ingatlan telekkönyvezése, ami szintén egy-két hetes folyamat lesz. A Municípiumi Sportklub és a sportbázis jelenlegi személyzete minisztériumi alárendeltségben marad.

– Eddig az önkormányzat a csapatsportokat támogatta, most lehetőség nyílik arra, hogy az egyéni sportolókat is nagyobb mértékben segítsük. Miután a kedélyek lecsillapodnak, bárki meggyőződhet arról, hogy az átadással mindenki jól jár, a sportszeretők, a sportolók, a városi közösség egyaránt – fogalmazott a polgármester.

Az önkormányzat elsőrendű feladatának tekinti az egész bázis színvonalát mihamarabb emelni, ideértve azt is, hogy korszerű úszómedencét és gördeszkapályát is építenek majd a helyszínre. Ez utóbbi is csak azért húzódott eddig, mert nem volt a város tulajdonában egy könnyen megközelíthető, de a városlakókhoz mégsem zavaróan közeli terület. Az OSK tevékenységét is segítik, egyeztetések folynak arról, melyek a legsürgősebben elvégzendő munkálatok.

– Szomorú, hogy egyesek úgy gondolják, ami az államé, az a románoké, ami az önkormányzaté, az a magyaroké – mondta Antal –, ezzel a szemlélettel közelítik meg ugyanis a döntés támadói az ügyet, ám ez már ismerős forgatókönyv. Amikor a mozi épületét kérte a város, akkor is riogattak, és nem hitték el, hogy a román színháznak is helye lesz benne, de bebizonyosodott, hogy amit mondunk, az úgy van, és most is így lesz. Amikor a román állam tulajdonának féltői pedig a minisztérium elmaradó bevételeiről (bérekről) beszélnek, akkor tisztázni kell, hogy ezt a sportbázist a szentgyörgyi közösség építette, ennek ellenére a helyi csapatok évtizedekig bért fizettek a saját birtokukon belül, tehát most kerültek helyükre a dolgok.

Ehhez nagyon jól jött Kelemen Hunor RMDSZ-elnök és Tánczos Barna szenátor részvétele a politikai egyeztetésekben, de a friss (decemberben kinevezett) sportminiszter, Constantin Bogdan Matei is aláírásával támogatta a decentralizáció e formáját. Ha mindenki így viszonyulna hozzá, nagyon sok minden megoldható lenne – értékelte a polgármester.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.