Felhívás!

Helytelenül használt utcai kukák

Helytelenül használt utcai kukák Kovászna megye

Máthé László, a sepsiszentgyörgyi Tega Rt. köztisztasági vállalat vezetője lapunk érdeklődésére elmondta, az elmúlt időszakban látványosan csökkent a rongálások száma Sepsiszentgyörgyön, illetve hamarosan az összes, mind a 600 utcai kukát felszerelik.

Örömben üröm, hogy egyesek továbbra is helytelenül használják a matricázott utcai kukákat. Megtudtuk, hogy míg korábban napi rendszerességgel je-gyeztek rongálásokat, az utóbbi időben ezek száma jelentősen csökkent, most már átlagosan csupán heti 1-2 incidenst jegyeznek.

– Természetesen, még mindig akadnak gócpontok, akár az Állomás negyed, a Hófehérke óvoda közelében lévő kukák, a Mikes Kelemen utcában lévő gyűjtőedények, és sorolhatnám, de már nem nehezedik olyan nyomás a karbantartó csoportra, mint korábban. Valószínű, egyesek rájöttek, hogy nincs értelme a kukákon levezetni az energiájukat.

Az utcai szemetesek esetében további 600, matricával is ellátott szemetesedényt szerelnek fel a városban, ám itt, pontosabban ezek használatánál akadnak problémák: interneten, virtuális szégyenfalon is jelzik a lakók, hogy egyesek mennyire felelőtlenül használják a kis kukákat, a tömbházból kilépve – mivel lusták elmenni a közeli gyűjtőedény-szigetekig – inkább az utcai, kis méretű edényekbe dobják hulladékot.

– Ezek azért szereltük fel, hogy kis méretű hulladékot dobjunk bele, például az iskolás, amikor megeszi az iskolából jövet a felcsomagolt banánt, ennek a héját beledobhatja, vagy az utcán majszolt tízórai zacskóját, és sorolhatnám – mutatott rá Máthé.

Faggatózásunkra az is kiderült, hogy a magánházak esetében sikeres a szelektív hulladékgyűjtés, ám a tömbházaknál továbbra is szép számban akadnak olyanok, akik erre nem hajlandóak.
– Rá kéne már jöjjenek az emberek, hogy nem a Tegáért, hanem egy élhető jövőért, a környezetvédésért kell szelektíven gyűjteni – összegzett a vállalatvezető. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.