Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Helyreálló pénzügyi rend

Helyreálló pénzügyi rend Kovászna megye

Bölönben korábban nézeteltérésre adott okot az, hogy a polgármesteri hivatal nem fizette rendszeresen az unitárius egyháznak az egyházi tulajdonú épületek használata miatt őt megillető bért.

Sikó Imre polgármestertől most azt tudtuk meg, hogy szeptember elsejével, egyéves határidőre újrakötötték a bölöni unitárius egyházzal a szerződést mindkét, használatban levő egyházi épületre, így, ebben az iskolai évben remélhetően nem lesz gond a bér fizetésével. A visszaszolgáltatott egyházi épületeket ugyanis iskolaként működnek Bölönben, egyikben a kisiskolások, a másikban az V–VIII. osztályosok tanulnak.

Egy évvel ezelőtt még arról írtunk, ugyancsak ebben a témában, hogy a bölöni unitárius egyház perelni készült a hivatalt a bérek elmaradása miatt, sajnos, Kozma Albert unitárius lelkészt ezúttal nem sikerült elérnünk, hogy megtudakoljuk, mi lett a folyamodványa akkori kezdeményezésüknek.

Tény, hogy lassan halad az önkormányzat is az elképzelésekkel, szándékuk az volt ugyanis, hogy bővítsék az állami tulajdonú iskolaépületet, azért, hogy ott mind elférjenek a gyermekek, és ne kelljen külön épületeket bérelniük az egyháztól, de választ egyelőre a kormánytól nem kaptak arra, hogy indíthatják-e a közbeszerzési eljárást az iskolaépület manzárdosításának munkálatára.

Hirdetés
Hirdetés

– A Helyi Fejlesztések Országos Programja keretében pályáztunk a főút melletti nagy iskolaépület bővítésére egy manzárddal, a pályázatot nyertesnek is nyilvánították, de egyelőre még nem kaptunk választ arra nézve, hogy kiírhatjuk-e közbeszerzésre a munkálatot – fogalmazott az elöljáró.

Az iskolabővítéssel a hivatal célja az lenne, hogy ne kelljen többet használják az egyházi ingatlanokat, melyeknek bérleti díjai, ahogy korábban hangoztatták, igencsak megterhelőek az önkormányzat számára.
A manzárd által az eredeti terv szerint hat osztályteremmel bővült volna az iskolaépület, nyilván akkor, ha Bukarestben, a kormánynál is ugyanazon szelek fújnának, mint itthon – ugyanis már tavaly májusban aláírták a szerződést velük, akkor a remény még az volt, hogy az idei tanévet már az új tető alatt kezdhetik a bölöni iskolások, de az elképzelés nem vált valóra, így egyelőre maradt a közösködés az egyházzal.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük