Hirdetés
Hirdetés

Szépítették a helyet

Szépítették a helyet Kovászna megye

Az elmúlt hétvégén a Vinca Minor Egyesület egy kis önkéntes csapat segítségével a bálványosi Apor lányok feredőjénél tartott karbantartási munkálatokat. A civil szervezet minden évben elvégzi ezt a tatarozást, hogy az Európában egyedi források környéke megmaradjon turistacsalogató látványosságnak.

Az egyesület munkatársától, Hegyeli Botondtól kapott beszámoló szerint a Kovászna Megye Tanácsa által támogatott projekt során megszépült a fürdő és környezete, hiszen táblákat és korlátokat újítottak fel és festettek le, a természetbarát lépcsők elkorhadt faelemeit cserélték ki. A fából készült elemeket lenolajjal kezelték a tartósság érdekében.

Hirdetés
Hirdetés

A nagy medence körüli részt is szépítették, illetve elkészítettek egy kőpadot. Különös figyelmet fordítottak az erózió elleni védelem erősítésére, ezért fából készült védőkerteket építettek a problémás részeken, és a kisebb források körül is kijavították a védelmi elemeket.

Az Apor lányok feredője 2015-ben a Vinca Minor Egyesület és az anyaországi Ars Topia Alapítvány szervezésében a Székelyföldi Fürdő- és Közösségépítő Kaláka Mozgalom keretében újult meg, azóta a Vinca Minor Egyesület igyekszik évről évre gondoskodni róla.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük