Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Helyben gyártott maszkok

Helyben gyártott maszkok Kovászna megye

A mentők érdekében a lakosság szolidaritására számít a Salvatore Egyesület: egy sepsiszentgyörgyi startup cég közreműködésével műanyag maszkokkal szerelné fel a háromszéki mentősöket, akik a járvány frontvonalában állandóan veszélyeztettek.

A Startup Plus program keretében 2019-ben alapított Wieb Toys vállalkozás gyerekjátékokat gyárt 3D-s nyomtatóval, és ezeket online értékesíti. A termékskála bővítése végett a tulajdonosok beszereztek egy új nyomtatót, a szükség azonban úgy hozta, hogy más hasonló vállalkozásokhoz hasonlóan, szabad kapacitásukat most inkább az arcmaszkok előállítására fordítják.

Hirdetés
Hirdetés

Egy csehországi vállalkozás most teszteli ezen maszkok fertőtlenítés módját, amíg az ottani teszteredményeket megkapják, addig cserélni ajánlják a maszk PET-fóliáját, ami alatt mindenképpen az orvosi szájmaszkot is viselni kell. Egy műanyag maszk önköltsége 20 lej, az első 50-et már a héten át tudják adni a mentőszolgálat személyzetének.

További 50 gyártásához, amelyet jövő héten adna át, a Salvatore adományokat vár a következő számlára: BRD bank, IBAN (számlaszám) RO20 BRDE 150S V285 2209 1500. Megjegyzésbe kérjük beírni: adomány (donație).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük