Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Orbán Viktor megható videója: egyetlen magyar sincs egyedül!

Orbán Viktor megható videója: egyetlen magyar sincs egyedül! Külföld

A kormányfő csatlakozott a DAC futballklub felhívásához, ami a nemzeti összetartozásról szól a koronavírus idején is.

Hirdetés
Hirdetés

Dunaszerdahely focicsapata, a DAC felhívást tett közzé a szurkolókhoz szombaton, hogy a hivatalos meccskezdés előtt 10 perccel – vagyis 16:50-től – énekeljék el közösen a klubhimnuszt, a Nélküledet. Mindenki a saját ablakából, balkonjáról, erkélyéről vagy udvarából.

Ezzel a hálájukat fejezték ki mindenkinek, akik a koronavírus miatt kialakult nehéz helyzetben készek másokon segíteni. “Köszönjük a kórházi rendelők teljes személyzetének, patikusoknak, rendőröknek, katonáknak, bolti eladóknak, pékeknek és mindenkinek, aki napi szinten erején felül dolgozik értünk! Természetesen köszönet azoknak is, akik otthon ülnek, betartva az utasításokat, ezzel segítve az ő munkájukat!” – írták.

“Fogjunk össze, mutassuk meg az összetartozás erejét – hiszen mi mind egy vérből valók vagyunk!” – szólt a felhívás. Az éneklésről készült felvételek megosztására is buzdították az embereket a közösségi médiában.

Körkapcsolás a miniszterelnök videójában

Ma Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán jelent meg egy megható videó, ami a nemzeti összetartozás jelképe lett ezekben a nehéz időkben. A felvételen először a miniszterelnök hangja hallható, a kijárási korlátozásról beszél, miközben a néptelen utcákat látjuk. Utána pedig a Nélküledet éneklik a videóban magyarok számtalan településen. Dunaszerdahely, Sepsiszentgyörgy, Miskolc, Békéscsaba, Budapest (Ferencváros, Újpest, Kispest, MTK) Kisvárda, Győr, Székesfehérvár, Mezőkövesd, Debrecen, Zalaegerszeg egyaránt megjelenik a videóban, ahogy az énekes Curtis is Újpestről, Marco Rossi magyar szövetségi kapitány Olaszországból, Dzsudzsák Balázs pedig az Egyesült Arab Emírségekből.

A hírességek megjelenése mellett a film a civilek, az itthoni és a határon túli magyarok összefogásáról szól, azt szimbolizálja, hogy még az olyan vészterhes időkben, mint a mostani, a koronavírus világméretű terjedése során sincs egyetlen magyar sem egyedül.

Tizennyolcadik nap. Körkapcsolás. Egyetlen magyar sincs egyedül!

Tizennyolcadik nap. Körkapcsolás. Egyetlen magyar sincs egyedül!

Publicată de Orbán Viktor pe Duminică, 29 martie 2020

(Origo)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások