Felhívás!

Házhoz jöttek a gépek

Házhoz jöttek a gépek Kovászna megye

A Pro Economica Alapítvány a kialakult súlyos járványhelyzet ellenére is folytatja munkáját, eleget téve a biztonsági előírásoknak. Március 31-ig szeretnék befejezni a támogatások kifizetését a székelyföldi kisösszegű mezőgazdasági támogatási program keretén belül. Az elkövetkező időszakban pedig a beszállító cégek lehetőségeikhez mérten minden gazdához eljuttatják a megpályázott gépeket.

Székelyföldről több mint 5 ezren vettek részt az elmúlt évben a magyar kormány gazdaságfejlesztési programjában kiírt kisösszegű mezőgazdasági támogatási projektjében. Kovászna megyében a pályázatok száma meghaladta az 1200-at, melyből több mint 1100 sikeres elbírálásban részesült. Sepsiszéken 267 nyertes projektet jegyeztek, Kézdiszéken 525, Orbaiszéken 121, Bodzavidéken 10, Erdővidéken pedig 225 pályázat részesül támogatásban.

A Pro Economica Alapítvány munkaközössége felhívja azon pályázók figyelmét, akik értesítést kaptak a hiánypótlásról, hogy a lehető legrövidebb időn belül töltsék fel a www.proeconomicaalapitvany.ro oldalra a kért iratokat a kifizetési kérelmek véglegesítése érdekében. Figyeljenek arra, hogy a lejben igényelt támogatás esetén, a jelenlegi HUF-RON valutaváltási árfolyam miatt jelentős árfolyamveszteségből adódó különbözet alakulhat ki. A mezőgazdasági támogatási rendszer lebonyolításában nagy szerepet játszanak a helyi gazdaszervezetek, a mezőgazdasággal foglalkozó szakintézmények, a LAM Alapítvány, az AgroSic egyesület és Kovászna Megye Tanácsa.

Kérnek minden gazdát, vállalkozót és partnert, hogy tartsák tiszteletben a hatóságok előírásait, a kommunikációt és az ügyintézést ebben az időszakban lehetőség szerint korlátozzák az online felületekre.

(Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. március 29., 22:01
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Azt javasolnám mindenki nyugodjon le! erről a pályázatról azok maradtunk le akiknek a legnagyobb szükségük lett volna rá,,,Felső Háromszékeken nem volt megfelelő felvilágosítás! a jó hiszemunek elment a kedve amint elment egy pályázati bemutatóra,bent 80-an kint meg vagy 100-an… legtöbben azok nyertek akik túl voltak mar 1,2 uniós pályázaton,és azt híreszteltek,h csak,Ha valami Mt-ca írja úgy lehet nyerni….Remélem A Pro Economica illetékesei olvasván e sorokat ,rajonnék ,hogy részsikert értek el , Lenne meg igény hasonló kiirtásokra !