Felhívás!

Hazajáró-túra a Vargyas-szorosba

Hazajáró-túra a Vargyas-szorosba Kovászna megye

Szombaton, május 22-én a Hazajáró Egylet és a baróti Elveszett Világ Egyesület honismereti túrára invitálja a természet kedvelőit. Ennek során meglátogatják a Vargyas-szoros fontosabb turisztikai látványosságait, mint amilyen az Ejtőkő, a Csala tornya, a Tatár-kápolna, a Kőcsűr, a Lócsűr, illetve az Almási-barlang.

A túrán a közismert Hazajáró műsor készítői nem lesznek jelen, azt Demeter Zoltán (Barót-Elveszett Világ Egyesület) vezeti. Előnevezési határidő: május 20., csütörtök, telefonszám: 0746.089.140.
A közzétett program szerint a kirándulók délelőtt fél tízkor indulnak Barótról autóbusszal egészen a szorosba vezető aszfaltút végéig, az Ejtőkőig, ahonnan gyalog mennek tovább. Visszaérkezés ugyanoda körülbelül 18 órakor. Nevezési díj 30 lej, ami a szállítást és a szoros látogatási díját foglalja magába.

A túra része a Hazajáró Kupának, mely túrasorozat célja a történelmi Magyarország tájainak népszerűsítése, a Kárpát-medence magyar közösségeinek erősítése. Ajánlott felszerelés: bakancs, fejlámpa és összesározható hosszú felső a barlanglátogatáshoz (az Almási-barlang meglátogatása kb. egy órát vesz igénybe). A túra végén a kirándulók Dénes István geológus sírját is felkeresik a baróti temetőben. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.