Felhívás!

Három hét maradt

Három hét maradt Kovászna megye

Sikeres kampányt zárt a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA): a gazdák elsöprő többsége igényelt terü­let­alapú támogatást. Az idén – tavalyhoz képest enyhébb mértékben – a gazdaságosabb megművelés érdekében folytatódott a területek összevonása.

Az APIA összesítése szerint Háromszéken 12.438 támogatási kérést nyújtottak be összesen 115.184,46 hektár területre. Ez 185 kéréssel jelent kevesebbet a tavalyhoz képest, miközben a terület nagysága 841 hektárral csökkent, azaz kérésenként 0,87 százalékkal nagyobb területre kértek támogatást.
György Ervin, az APIA igazgatóhelyettese érdeklődésünkre fejből mondott öt olyan földtulajdonost, aki „két hete mondja, hogy küldi az aktákat, de még nem tette meg”, s akik tulajdonában mintegy ezer hektár termőterület szerepel.

– Tartjuk a kapcsolatot az illető gazdákkal, de kizárólag az ő döntésük, hogy benyújtják-e a dokumentumaikat. Ezt – véleményem szerint – még mindig megérné megtenni, még akkor is, ha – az érvényben lévő rendelkezések értelmében – május 18-ától kezdve napi egy százalék késedelmi díjat számítanak fel. A jogvesztő határidő június 11-e – emlékeztetett az igazgató.
Országos szinten 802.956 kérést nyújtottak be összesen 9.823.979 hektár területre. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.