Felhívás!

Haza, család, szeretet

Haza, család, szeretet Kovászna megye

A Szent Korona hiteles és felszentelt másolatának jelenlétében avatott vitézzé 17 arra érdemesnek talált személyt gróf Molnár-Gazsó János, a Vitézi Rend főkapitánya vasárnap a vargyasi unitárius templomban.
Légy a segítségünkre Urunk a döntéseink meghozatala és megtétele idején – fohászkodott Ilkei Árpád unitárius tiszteletes az avatási szertartást megelőző istentiszteleten. Ennek végeztével vitéz Németh Sándor, az esemény narrátora és moderátora vette át az irányítást, és kérte fel szólásra Szőcs Dénest, Vargyas alpolgármesterét, aki az egybegyűlteket köszöntötte.
A vitézi eszme haza, család és szeretet hármas jelszavát nemcsak ünnepségeken kell hangoztatni, nemcsak külsőségekben kell érzékeltetni, hanem a mindennapokban is ennek kell megfelelni – figyelmeztette vitéz Kelemen Tibor háromszéki törzskapitány a rend várományosait. A magyar nemzet ugyanis egy és oszthatatlan, mert az összetartozás érzése nem ismer államhatárokat. Éppen ezért a mindenkori jelen magyarjainak szent kötelessége, hogy ezt az eszmét nemzedékről nemzedékre átadják, hiszen ez a megmaradásunk és feltámadásunk egyedüli záloga – hangsúlyozta vitéz gróf Molnár-Gazsó János főkapitány.
A rendkívüli esemény előléptetésekkel, valamint elismerések és kitüntetések átadásával folytatódott. Ezt követően került sor idős és ifjú Bedő László, illetve Petke András és Petke Pál vitézzé fogadására, mely megtiszteltetésben post mortem részesültek a haza és nemzet érdekében kifejtett áldozatos tevékenységük elismeréseként. Barabás Mózest, Beke Tibort, Bodoki Bélát, dr. Bölöni Sándort, Csog Jánost, Fülöp Gál László és Ilkei Árpád tiszteleteseket, továbbá Galló Ernőt, Máthé Margitot, Szilágyi Juliannát, Szilágyi András Leventét, Szőcs Dénest, Szőcs Editet az eskü letétele után, pallosérintéssel avatta vitézzé a főkapitány. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. július 3., 7:38
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Amíg egyeseknek az árvíz jut, addig mások szórakoznak, katonásdit játszanak. Eddig már több ezer vitéz is létezhet Háromszéken , ahol mindjárt minden 10.ik lakos vitéz, csak az a baj, hogy ennek semmi gyakorlati haszna nincsen…Ha Ráth-Végh István élne ezt biztosan bevenné az Emberi butaság kultúrtörténete c. könyvébe.

 • User
  Dátum: 2018. július 3., 11:37
  ÉRTÉKELÉS: -8

  annyi haszna van ennek a vitezsegnek, mint a nyugaton divatos cosplaynek, ahol film, regény, játékkaraktereknek öltöznek a cosplayerek. Annyi különbséggel, hogy míg ez a vitézesdi a nyugdíjhoz közel álló személyek játéka, amit tele tüznek ideologiával, addig a cosplay rendezvényeken fiatal csajok vannak és nincs semmi szélsőséges ideologia mögötte.

 • User
  Dátum: 2018. július 3., 13:14
  ÉRTÉKELÉS: -10

  Ezek kivaltsagosnak kepzelik magukat, vagy mi ? Es mi van azokkal akik nem vitezek ? Azokkal nem johetnek szamitasba mint teljes emberek , azonkivul nem hazaszeretok,nem Istenhivok mert nem ugymond vitezek ? Mi ebben a plane mert nem ertem. Miert kell a vitezseguket vilagga kurtoljek.
  Vannak buszke transzg,LMB,hom,meg ki tudja meg mi most meg ezek buszkek ,ezert most mar ideje lenne megalapitani a buszke NORMALIS emberek csopoortjat is.