Felhívás!

FRISSÍTVE: Hattagú banda rabolt Sepsiszentgyörgyön

FRISSÍTVE: Hattagú banda rabolt Sepsiszentgyörgyön Kovászna megye

Újabb betörés és rablás történ Háromszéken, ezúttal Sepsiszentgyörgyön – tájékoztat a Kovászna Megyei Rendőrség. 

A  hattagú banda, melynek tagjai között három férfi és három nő volt, szerda este 9 körül erőszakkal betört egy sepsiszentgyörgyi családhoz, majd bántalmazták a tulajdonost, szétverték a lakást és kirabolták őket. Az így szerzett pénzzel távoztak. A rendőrséget a 112-es sürgősségi hívószámon riasztották.

A közlemény szerint, ezt követően a rendőröknek sikerült azonosítani az elkövetőket. A banda tagjai 37 és 51 év közöttiek voltak, a három férfiból és három nőből álló erőszakos rablókat egy 15 éves lány is elkísérte. A gyanúsítottakat 24 órára őrizetbe vették, a bíróságtól kérték az előzetes letartóztatásukat. 

FRISSÍTÉS: 30 napos előzetes letartóztatásba kerültek az elkövetők

A pénteki nap folyamán a sepsiszentgyörgyi bíróság minősített rablás elkövetésének gyanúja miatt elrendelte a hat vádlott 30 napos előzetes letartóztatását.

A nyomozás során kiderült, hogy a vádlottak egy 67 éves férfi, első emeleti lakásába törtek be, többször megütötték az áldozatot, pénzt követeltek tőle, és feldúlták a lakást értéktárgyakat és pénzt keresve. Végül 1660 lejjel és egy mobiltelefonnal távoztak a tett helyszínéről. A bántalmazás nyomán az áldozat 7-8 nap alatt gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A rendőröket a tömbház egyik lakója riasztotta, miután észlelte, ahogy az elkövetők behatolnak az áldozat lakásába. A helyszínre kiérkező rendőrök elől a vádlottak az ablakon kiugorva menekültek el, rövid időn belül azonban azonosította és elfogta őket a rendőrség.

Az ügyészség folytatja a nyomozást az ügyben.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. március 28., 10:39
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Haza jött a sok hazai barna testvér és már meg is ugrott a bűnözés, egy hét alatt több rablás történt a megyében mind azelőtt egy év alatt. Ezek még koronavirust is megúszák,

 • User
  Dátum: 2020. március 28., 10:47
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Ez napirenden van már…persze egyesek szerint nem kell erősítés/katonák/ .És majd ha nem 6 +1 ,hanem 60+10 esetleg 600+100 lesz akkor mi lesz?Ezek úgy megszokták a Nyugati ‘demokráciát’hogy most itt alkalmazzák.MEDDIG?