Felhívás!

Vasárnap állítjuk át az órákat

Vasárnap állítjuk át az órákat Közérdekű

Március 29-én, vasárnap átállunk a nyári időszámításra, ezért hajnali 3 órakor 4-re kell átállítani az órákat. Valószínű, hogy a hétvégi lesz az utolsó óraátállítások egyike.

Mint ismeretes, az Európai Parlament tavaly eldöntötte, hogy 2021-től eltörlik a téli és nyári időszámítás közötti váltást. Azok a tagállamok, amelyek a nyári időszámítást választják, utoljára 2021 márciusában állítják át az órákat. Azokban az országokban, amelyek téli időszámítás szerint mérik majd az időt, 2021 októberének utolsó vasárnapján történhet meg az utolsó váltás.

Nemzetközi sajtóhírek szerint többek között Belgium, Ciprus, Franciaország, Lengyelország, Magyarország, Románia és Portugália a nyári, Dánia, Finnország és Hollandia viszont a téli időszámításra való átállást támogatja. Ugyanakkor, egymás közötti egyeztetésre lesz szükség a tagállamok között annak érdekében, hogy az egységes piac működését ne forgassa fel az, hogy egyes országok a téli, míg mások a nyári időszámítás mellett döntenek.

Romániában 1932-ben vezették be először a nyári időszámítást, és többször változott az átállás időpontja. 1997-ben csatlakozott az ország az európai uniós nyári-téli időszámításhoz.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. március 29., 21:41
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Románia minden vezetőségi szinten tele van értő és döntőképes szakikkal. Szerencsére a szombati hír bontogatását vasárnap délután már hitelesen megtudtam. Azonban némi utánna nézés előtt nem akartam nagyon elhinni. Semmi, de semmi haszna nem volt ennek a több éve tartó huza – vonának. Az átállás körülbelül mindíg 28 – 44 napig tartott, kinek – kinek munkaköri igénybevétele, vérmérséklete és a munkához való viszonya függvényében. Ennyi a sokat dicsért haszon mérlege. Szerintem valamelyik micsurinista találta ki.