Felhívás!

Háromszéken továbbra is emelkedik az esetszám

Háromszéken továbbra is emelkedik az esetszám Kovászna megye

Míg az országos adatok azt mutatják, hogy az új koronavírus fokozatosan elérte a platót, Kovászna megyében még jelentősen növekszik a megbetegedések száma, ezért plusz ágyakra van szükség az egészségügyi egységekben – számolt be Rador hírügynökség.

A megye kórházaiban közel 200 beteget kezelnek, kilencet közülük intenzív osztályon ápolnak, mondta Ágoston László, a Kovászna megyei közegészségügyi igazgatóság vezetője.

“A mi esetünkben a hullám kicsivel később jött, még a növekedés fázisában vagyunk. Országos szinten úgy tűnik, hogy elérünk egy platóhoz, a mi esetünkben ez egy kicsit később kezdődött. Szinte minden kórház a kapacitása határán van, így növelnünk kellett a COVID-betegek számára fenntartott ágyak számát, és oxigénkoncentrátorokat is kértünk a bonyolultabb esetekhez.

Másrészt megnőtt a Kovászna megyei polgárok érdeklődése a védőoltások iránt, ezért a közegészségügy a vidéki településeken is szervez oltási kampányokat.

Ennek ellenére a megyében továbbra is alacsony az átoltottsági arány, a jogosult lakosságnak mindössze 22%-a adatta be a vakcinát, közölte Ágoston László.

“Az oltási hajlandóság növekedését tapasztaljuk, és ennek valószínűleg két oka van, egyrészt a megbetegedések számának növekedése, másrészt a most bevezetett korlátozások. A múlt héten kezdtünk kampányba a vidéki településeken. Ott is vannak eredmények, az oltottak száma ezekben a falvakban 30-40 főre tehető. Nem vagyunk éppen elégedettek, de ez elfogadható. Ezt is megtesszük, hogy növeljük az átoltottságot. Jelenleg a lakosság 22%-a be van beoltva.

A legfrissebb jelentés szerint Kovászna megyében a fertőzöttségi arány ezer lakosra vetítve meghaladja az 5,6-ot.

(G4Media)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. október 28., 12:50
  ÉRTÉKELÉS: 13

  A beoltásellenesek számának arányával.Van aki 2 köhögési roham meg fuldoklás közben könyörög ,hogy oltsák be és nem akarja megérteni hpgy az már késő,nem lehet.
  Az oltás megelőzés ,nem gyógyszer!

 • User
  Dátum: 2021. október 28., 16:34
  ÉRTÉKELÉS: 1

  22%?! A nyáron több volt! Mi történt velük?! Betegség mindig volt, de most a “törődést” túlzásba viszik! Még az is gondolkodik aki akarta volna!

 • User
  Dátum: 2021. október 29., 8:32
  ÉRTÉKELÉS: 2

  A napokban olvastam egy erdekes kijelentest:
  2-3 evvel ezelott azt lehetett olvasni a facebook-on, hogy a szulonek realis nehezsegeik akadnak az 5. es gyerekek matek hazi feladataival.
  Ehez kepest hatalmas a fejlodes, mivel napjainkban nagyreszunk ledoktoralhatna virologiabol vagy jarvanytanbol.
  Hatalmas uzlet van ez az egesz historia hata mogott, ez teny, es ezt nagyon sokan meglovagoljak ez meg tisztabb, de mindez nem jelenti azt, hogy nem letezik a pandemia, es hogy nem veszelyes.
  Nem furcsa nektek, hogy olyan dolgokrol hisszuk azt hogy ertunk hozza, amihez 2 evvel ezelott “halvany lila fingunk” sem volt. Szerintetek ez nem manipulacio? Szerintetek az egesz oltasellenesseg nem pont ugy megvan lovagolva, mint az ellenkezoje, annal erdekeben, hogy ez a bizonytalan heyzet minel tovabb fennmaradjon es ellehessen adni meg tobb millio maszkot, vedoruhat, fertotlenitoszert, ….?
  Szerintem a jozan paraszti esz, nem a virologiaval kellene foglalkozzon, hanem a tenyekkel ami a szemunk elott tortenik:
  1. Egyre tobb 60 ev koruli tavozik el kozollunk, leginkabb koros betegseggel rendelkezok, de meg akar tobb 10 evet is elhettek volna
  2. A korhazak tele vannak, es rutin muteteket nem igazan lehet vegezni. Azaz a vagbeledet csak akkor veszik ki ha mar kifakadt, azelott nem kerulsz a surgossegre!
  Ebredjunk fel barataim. Minel tovabb tart ez a heyzet, annal tovabb gazdagodnak egyesek, es annal nehezebb lesz majd utana labra allni.
  Hadjatok a facebookot, es a TV-t, folytassatok az eleteteket, es tegyetek meg azokat a lepeseket, amiket egyebkent is megtennetek a szeretteitek es a sajat erdeketekben, ha nem lenne tele tomve fejetek sok ezer marhasaggal.

  • User
   Dátum: 2021. október 29., 9:21
   ÉRTÉKELÉS: -1

   Hát az a heyzet, barataim, hogy a vagbelem érdekében már rég elhadtam a TV-t. Hogy a feyemet ne tömye sok ezer marhasaggal. Heyette lepeseket teszek.

 • User
  Dátum: 2021. október 29., 11:31
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Kerem szepen megmagyarazni, ha ekkora az igeny az oltasra, akkor miert nem lehet a kezdivasarhelyi oltokozpontban szelesebb programskalaval dolgozni?
  Tudja, nem mindenki nyugdijas, hogy 8-14 ora kozott ervenyesuljon!
  Vagy miert nem hivnak tobb embert igy is novelven a kapacitast?
  Nagyon kivagy teve annak is, hogy a kozpont varotermeben egymas pofajaba lihegve varod a sorod, tobb mint 1 orat.
  Es meg megkommentaljak, eddig hol voltak? Elismeroen nyugtazzak, hogy nyaron malmoztak most meg sok a munka.
  Hat Istenem!