Hirdetés
Hirdetés

Háromszék nyertese lehet a turizmus átalakulásának

Háromszék nyertese lehet a turizmus átalakulásának Kovászna megye

„Üzenetünk egyértelmű a fiatal szakemberek felé: várjuk haza őket Háromszékre! Szükség van a megalapozott szaktudásra a közszférában és a magánszférában egyaránt” – fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke pénteki sajtótájékoztatóján, amelyen bemutatta Godra Árpád elnöki tanácsost, aki a háromszéki turizmus fejlesztéséért felel.

Hirdetés
Hirdetés

A 42 éves, sepsiszentgyörgyi születésű közgazdász idegenforgalomra szakosodott, 16 éves tapasztalattal rendelkezik a turizmus területén, turisztikai termékek megalkotása, illetve értékesítése, továbbá szállodaipari és kapcsolt szolgáltatások létesítményeinek üzemeltetésében. Godra Árpád többek között a székelyudvarhelyi Hotel Küküllő, a magyarországi Velence Resort&Spa-ban dolgozott, jelenleg a szovátai Balneoclimaterica Rt. (korábbi Danubius) értékesítési- és marketing igazgatója.  

Háromszék felkerült a hazai turisztikai desztinációk közé, értékelte Godra Árpád, véleménye szerint ezt a folyamatot tovább kell vinni, tovább kell erősíteni. „Nem az átutazó vendégkört célozzuk meg, hanem azt szeretnénk, hogy hosszabb tartózkodási időre tudjunk szolgáltatást biztosítani. A turisztikai iparág a különböző területek együtthatásával tud jól működni. A megye potenciáljához képest kevés minősített szálláshely van, talán ez a legnagyobb hiányosság, ezért kiemelt cél minél több minőségi szálláshely kialakítása” – fogalmazott. Véleménye szerint a turizmus általában véve is bizalmi ágazat, a változás lassan érik be, hosszú folyamatokról van szó. „A jelenlegi időszak az effektív működésben üresjáratnak számít, de a promócióban nem lehet leállás, hogy amikor a startpisztoly eldördül, nekünk már kész üzenetünk, kínálatunk legyen, hogy mivel várjuk a turistákat Háromszékre” – emelte ki a szakember. Mint rámutatott, vonzó desztináció Háromszék, a kúriák földje, ezt a koncepciót folytatni kell, bővíteni, mert erős kitörési pontot jelent. Kovászna városának erőforrásai köteleznek bennünket, hogy a gyógyászati, balneológiai térképen fajsúlyosabban jelenítsük meg. Háromszéknek ugyanakkor jó adottságai vannak az ökoturizmus, a slow-turizmus kialakítására, sorolta a lehetőségeket.

A térség egyértelműen nyertese lehet a turizmus átalakulásának, ami a járvány utáni időszakra várható. A következő időszak a kisebb kapacitású, de nagyobb minőséget képviselő szolgáltatásoknak kedvezni fog. Ez Kovászna megyének előnyös, viszont erre készülni kell” – hangsúlyozta Godra Árpád.

A megyei önkormányzatnak, a helyi önkormányzatoknak nem feladatköre a turizmus működtetése, az a magánszféra feladata, viszont nekünk meg kell teremteni azt a kedvező környezetet, amelyben az idegenforgalom fejlődni tud. Ez a célja a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesületnek is, amelyhez ismét csatlakozik Sepsiszentgyörgy önkormányzata is, új lendületet adva ezáltal a turisztikai tevékenységnek. Nehéz helyzetben van az ágazat a járvány miatt, ezért fontos, hogy – lehetőségeinkhez mérten – támogassuk mindazokat, akik a háromszéki turizmust működtetik” – tette hozzá Tamás Sándor, emlékeztetve, hogy a Safe Place minősítés mellett nyáron az itthon töltött szabadságolást népszerűsítették.

Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. december 4., 20:55
    ÉRTÉKELÉS: 6

    „Üzenetünk egyértelmű a fiatal szakemberek felé: várjuk haza őket Háromszékre! Szükség van a megalapozott szaktudásra a közszférában és a magánszférában egyaránt” Tamás Úr! Turizmus végzettséggel lehet találni friss végzősöket a Polgármesteri Hivatal alárendeltségében levő intézményekben is! Aki kinn van, jobban teszi, ha ott is marad! Nincs mire hazajönni! Kivétel, ha van ismeretség, a többi mese!