Felhívás!

Háromszék imáit viszik

Háromszék imáit viszik Kovászna megye

A romániai Mária Út Egyesület kezdeményezésére Háromszék imaszándékait lovas zarándokok juttatják el idén Csíksomlyóra, mivel a koronavírus-járványra való tekintettel az idei pünkösdi búcsún csak korlátozott létszámban engedélyezett a részvétel.

Tegnap 10 órakor a Perkőn tűzte fel a kézdi-orbaiszékiek imaszalagjait a kézdiszéki lovas zarándokok zászlójára Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke, Ráduly István, Kovászna megye kormánybiztosa, valamint több polgármester és alpolgármester. Az egybegyűlteket Balogh Tibor, Kézdiszentlélek elöljárója köszöntötte. Elmondta, hagyományt is felelevenítenek, hiszen a régi időkben is a Perkőn találkoztak a szekeres zarándokok, onnan indultak a csíksomlyói búcsúra. Őt követően Tamás Sándor szólt a jelenlévőkhöz.

– Erdélyben Csíksomlyó után a Perkő a legerősebb kultikus, szakrális hely, amely nekünk, háromszékieknek egy kiindulópont is a csíksomlyói búcsú irányába. Közösségünk összetartó ereje az az értékrend, amelyet e szakrális helyek is jelentenek. A közösségi erő a közös imában, közös munkában, közös hitben gyökeredzik. Ez vezé­relje a lovasokat és általuk a háromszéki közösség üzenetét a búcsúra.
Pál Ferenc kézdiszentléleki plébános áldotta meg a zarándokokat.

– A keresztény embernek amúgy is az a hivatása, hogy életé­ben Isten dicsőségét szolgálja, de szükség van ilyen kiemelkedő alkalmakra is, amikor áldozatot vállalva, valóban az Istennel való kapcsolatunkat értelmezzük újra és mélyítjük el még jobban – hangsúlyozta a plébános.

Az imádság után az elöljárók átadták a lovasoknak fohászaikat, akik himnuszaink eléneklését követően útjukra indulhattak.

Az Olt menti települések fohászait szintén lovas zarándokok viszik a csíksomlyói nyeregbe. A karaván Sepsiszentgyörgyről, az Aréna elől indult tegnap 10.30-kor, ahol Vargha Fruzsina alpolgármester tűzte fel a város imaszalagját, majd a lovasok Sepsibükszád felé haladva átvették az egyes települések üzeneteit. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. május 21., 17:59
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Viszik a lovasok, viszik az imákat,.
  Máriához viszik ,gondját a világnak…
  Gyógyító Szentlelket,kérnek Tőle holnap.
  Pusztuljon a “járvány”! Érdekünkben szólnak,
  akik nem mehettünk Velük a “Nyeregbe”.
  Pedig, ránk is férne Isten segedelme…
  Babba Máriánknak, óvása, látása,
  Jézusnak áldása, Lélek áramlása…
  2021.Május 21.-én

 • User
  Dátum: 2021. május 22., 12:04
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Fikker János:

  Szállj reánk…

  Szállj reánk, Szentlélek.
  Szállj, az emberekre.
  Félelmeink múltán, juthasson eszünkbe,
  sötétségben éltünk, nehéz volt az élet.
  Ébresszél fel minket, hassál a lelkünkre.
  Tisztítsd a látásunk,finomítsd hallásunk.
  Világjárvány után, a Fényedre vágyunk.
  Segítséged nélkül, balgák, bénák vagyunk.
  Szállj reánk, Szentlélek, irgalmazz,Jézusunk.
  Tekints le Mária, tekints le a Tájra,
  Csíksomlyó hegyére, s az egész világra…