Felhívás!

Padlógázzal jár a Lábbusz

Padlógázzal jár a Lábbusz Kovászna megye

A vártnál kedvezőbb fogadtatásban részesült a sepsiszentgyörgyi önkormányzat Lábbusz programja, amelynek keretében önkéntesek gyűjtik össze a lakónegyedekből az elemi osztályosokat, és gyalog vezetik őket az iskoláig. A mozgást és egészséges életmódot népszerűsítő akcióhoz már első héten mint­egy hatvan gyerek csatlakozott.

Kondor Ágota, a program ötletgazdája, és Székely Kincső, a Lábbusz koordinátora tegnap sajtóértekezleten osztotta meg az első négy nap tapasztalatát.

– Sepsiszentgyörgy utcái megteltek mosolygós, vidám kisdiákokkal, akik nem egyszer énekelve teszik meg az utat a tömbházuktól az iskolakapuig – mondta el Kondor Ágota.

Székely Kincső „némi nosztalgiával” vezette a Lábbuszt azon az útvonalon, amelyen nem olyan rég még ő maga is iskolába járt. Volt olyan másodikos tanuló, aki – saját bevallása szerint – életében most először tette meg gyalog a távolságot otthonról az iskoláig.

– Kaptunk építő kritikát, de még több új ötletet, amelyek közül megpróbálunk minél többet beépíteni a programba, továbblépni, fejleszteni, még érdekesebbé tenni – mondta a koordinátor.

Június 1-jétől újabb útvonalakon indul a Lábbusz, de a város bizonyos pontjairól, ahol igény merült fel, „mikrolábbuszok” indításában is gondolkodnak. Jövő héten mások mellett a Tamási Áron Színház művészei, köztük Benedek Ágnes, Korodi Janka és Pálffy Tibor lesznek a „buszsofőrök”. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. május 21., 10:28
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Nahát, mekkora újdonság a gyalogjárás suliba … Érdekes, engem 12 év alatt 1x se vittek kocsival , mindig gyalog jártam , nagy távolságra meg városi busszal

 • User
  Dátum: 2021. május 21., 14:23
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Anno annak idejen ezelott ugy 25 eve senkit sem hordoztak autoval vagy netan iskolabusszal es mindenki elert az iskolaba, nem ertem most minek van ez a nagy porveres, a gyaloglas nem volt az egeszseg karara ezelott 100 evvel sem es napjainkban is hasznos a mindennapos gyaloglas!

 • User
  Dátum: 2021. május 21., 17:32
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Ez egy nagyon jo kezdemenyezes, de meg sok munka van hatra, a Varadi iskola korul meg nem erezheto az eredmeny, 07:15-08:10 kozott nagyon zsufolt a forgalom. Amig az iskolak be voltak zarva a reggeli forgalom is normalis volt. Talan ki lehetne helyezni egy-egy tablat a “menetrendel”, terkeppel ugy mind az autobuszoknal, az iskolaban a diak kaphatna egy nyomtaott verziot a terkeppel es menetrenddel, hogy minnel tobb szulo meismerhese a programot es az utvonalat.

  • User
   Dátum: 2021. május 22., 21:28
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Mivel azt a világot éljük, hogy a gyerekeknél minimális a mozgás, tisztelet a kivétel, nagyon jó, ötletes a kezdeményezés. A sok undok kritika helyett, jobb lenne önkéntesnek beallni egy hétre.