Hirdetés
Hirdetés

Három műtétre szorul

Három műtétre szorul Kovászna megye

Újabb családnak segítenek a LAB Életmentő Kupakok Egyesület tagjai, akik a közösség felé is felhívással fordulnak. Ezúttal egy terhes kismama gyerekén segítenének, akinek a születése után életmentő műtétre lesz szüksége, ami jelentős összegbe kerül.

Hirdetés
Hirdetés

A fiatal Pakucs család első gyermekét várja, és a terhesség késői szakaszában derült ki, hogy a kisbabának súlyos szívproblémája van. Több orvos is megerősítette, hogy a kisbaba születése után három életmentő műtétre szorul – tájékoztatott Bács Emese, a gyűjtést szervező egyesület elnöke.

Az első beavatkozást Németországban végzik el a szakorvosok, rögtön a baba születése után, viszont a család anyagi forrásai nem elegendőek a műtétre és a kint tartózkodásra, ezért fordultak segítségért az egyesülethez. Amikor a kisbaba megszületik, három nagy, nyitott szívműtétre lesz szükség, az első közvetlenül a születés után, a második három hónap múlva, az utolsó pedig 5 év múlva. Ezeket Németországban ajánlott elvégezni a bonyolultsági fok miatt, mivel alapvetően a baba jobb oldali szíve nem fejlődött ki, és nem működik. A család jövő héten, október 24-én utazna Németországba, ahol a kismamát ellenőrzik a szülésig, majd ezután következik a műtét. Előzetes számítások szerint a műtét és az egyéb költségek mintegy tízezer euróba kerülnek, az összeg egy részét, 4000 eurót már sikerült összegyűjteni – mondta Bács Emese. A gyűjtés a következő napokban is folytatódik, remélik, sikerül kigyűjteni a szükséges összeget.

Aki segíteni szeretne, az a következő számlákra adományozhat a „Pakucs család” megjegyzéssel: L.A.B. Életmentő Kupakok Egyesület, Swift: RNCBROBU, IBAN: RO71RNCB0124153488200001 (lej), RO17RNCB0124153488200003 (euró), RO87RNCB0124153488200004 (font)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük