Felhívás!

Harapós kutyát fogtak be

Agresszív kóbor kutyát fogtak be Sepsiszentgyörgy központjában. Az ebet korábban bántalmazhatták, ezért – egyfajta védekezésképpen – támadt a közelébe kerülő személyekre – tudtuk meg a szépmezői kutyamenhely szakembereitől.

Lapunkat arról tájékoztatták, hogy a város központjához közel eső utcákban nagyméretű, négyfős falkába verődött kóbor ebek riogatják jelenlétükkel a polgárokat: utánajártunk az esetnek, és kiderült, a napokban már több ebet befogtak a szépmezői kutyamenhely alkalmazottai.

Balázsi Bardócz Csaba, a kutyamenhely vezetője elmondta, hogy a Domb, Sport, illetve Virág utcák környékéről fogtak be nagytestű kutyákat, az egyik közülük időközben visszakerült a gazdájához.
– Az azonosítás után a gazdák 70 lejes befogási díjat kell fizessenek. Sokféle kifogást hallunk ilyenkor, hogy a kutya átszökte a kerítést, kiásott a kapu alatt, és hasonlókat. Az elmúlt két évben csupán 2 alkalommal fordult elő, hogy a gazda – miután szembesült a költségekkel – inkább hátrahagyta kutyáját, mintsem fizessen – részletezte Balázsi.

Múlt pénteken, a központi Lábas Ház környékéről jelezték, a menhely alkalmazottai pedig az ortodox templom bejáratánál kapták el azt a harapós, támadó ebet, amely több járókelőre is ráijesztett.
– Több személyt megtámadott, lábukhoz kapott. Szerencsére végül senki nem sérült. A riasztást követően azonnal befogtuk: valószínű, hogy belső, ízületi fájdalmai vannak, bántalmazva volt, ezért viselkedik támadóan. Jelenleg megfigyelés alatt áll, de sajnos továbbra is agresszív – összegzett a menhely vezetője.

Jelenleg 160 kutyát látnak el a menhelyen.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.