Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Hányódnak a sportolók

A volt Kós Károly-iskola alagsorából, ahová húsz évig volt berendezkedve, az épület felújítása miatt a volt Kiss Árpád-iskolába, a Kós Károly 78. szám alatti ingatlanba költözik a Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub birkózó szakosztálya. Erről pénteken szavazott a szentgyörgyi tanács.

Ez az állapot addig tart majd, míg a városi kisstadionban készen lesz a sportiskola új épülete, melyben a birkózóterem is helyet kap majd. Tartós átmenetre számíthatnak a sportolók, hiszen az új sportiskolán tavaly egyáltalán nem dolgozott a kivitelező Conico Kft.. Az építőipari minimálbérek tavaly év eleji emelése és az anyagárak megugrása miatt ugyanis szerződésmódosítást kért, de nem tudott megegyezni a megrendelővel.

– Elképzelhető, hogy ebben az esetben is szerződésbontásra kerül sor (a kisstadion alsó részében folyó építkezésnél szintén ez történt egy másik kivitelező céggel, hasonló okok miatt – szerk. megj.) – mondta lapunknak Nemes Áron, a sportiskola vezetője.

Hirdetés
Hirdetés

Gheorghe Ion liberális tanácsos szóvá tette, ha a birkózók teremgondjaira megoldást találtak, akkor talán a tornászoknak is lehetne egy edzőtermet találni: régóta húzódó, sokszor szóvá tett probléma ez.

Sztakics Éva alpolgármester, aki a vonatkozó határozattervezetet előterjesztette, azzal hárította a válaszadást, ő az iskolákért felelős, a sportklubok nem az ő hatáskörébe tartoznak (ennek a kötelékében tornásztak tavalyig), ám biztosította a kérdezőt, keresik a megoldást. Ebben az esetben nehézséget jelent, hogy nem akármilyen terem felel meg a célnak, tágas, magas helyiség kell, ahol a tornaszereket megfelelően fel lehet szerelni. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük