Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hamarosan megnyithatják a katrosai utat

Hamarosan megnyithatják a katrosai utat Kovászna megye

Legkésőbb november közepén újraindulhat a forgalom a Kézdivásárhelyt Csíkkozmással összekötő, 11B jelzésű országúton – tájékoztatnak a brassói útügy munkatársai.

A kedvező időjárásnak köszönhetően, jól haladnak a júniusi árvíz által megrongált útszakasz helyreállítási munkálatai, ha minden terv szerint halad, körülbelül egy hónap múlva megnyithatják az utat a forgalom előtt.

A brassói útügy a Facebook oldalán számolt be a munkálatok alakulásáról, közleményük szerint az építők befejezték az úgynevezett gabionokból készülő fal építését, jelenleg egy betonréteggel zárják le az építményt. Ezzel párhuzamosan az úttesten is folynak a munkálatok, egyelőre a régi aszfaltréteg eltávolításán és az út alapjának elkészítésén dolgoznak.

Az építők becslései szerint, ha az idő kitart, akkor november közepétől újra lehet majd közlekedni a Kovászna és Hargita megyét összekötő útszakaszon.

(DRDP Brașov)

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. október 12., 19:20
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Egy ilyen munkalatot nyugaton KET HET alatt csinalnak meg, kesz rohej , EZ ROMANIA!!! Gondolom jo vastag a csekk ezert ra kell huzni az idot !!!!!!!!!!!!!!!!!

 • User
  Dátum: 2018. október 15., 13:22
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Ha nincsenek is kész olyan hamar, akkor is meg kellene nyitni a közlekedés számára, akár egy sávon is, ha másképp nem, jelzőlámpás forgalomirányítással. Oldják meg, mert lehetne dolgozni nyugodtan mellette, csak szervezés kérdése. Minden fotón, videón látszik, hogy egy sávja az útnak ép. Van aki átjár, kockáztatva a büntetést, mert másképp nem tehet. Miért ne lehetne feloldani a teljes útzárat, és félsávon közlekedni? Talán mert látnák a közlekedők, hogy az útépítők épp pihennek?