Felhívás!

Haladni kell a korral

Pénteki rendkívüli ülésén megszavazta a sepsiszentgyörgyi városi tanács a Vadon Egyesületnek kifizetendő évi járadékot, mely ezúttal 2.065.000 lej. Több beruházásra szánt tétel is szerepel a költségvetésben.

A sepsiszentgyörgyi, rétyi és árkosi önkormányzatok által alapított egyesület fenntartásába mindhárom település beszáll, nyilván legnagyobb összeggel a megyeközpont (Réty további 26 ezerrel, Árkos 10 ezer lejjel). Saját forrásokból és a járadékból adminisztratív költségekre hozzávetőlegesen 481 ezer lejt, a vadászati kiállításra 83 ezer lejt, a benedekmezői lovardára 284 ezer lejt (környezetét rendezni kell, az istállókat modernizálni kell, be kell keríteni), a nemzetközi Transnatura természetfotó-pályázat megszervezésére 48 ezret, a Székely Vágtára 550 ezret, egyéb projektekre 100 ezer lejt költhet a Vadon.

A legnagyobb kiadást azonban egy téli-nyári üzemmódban is működtethető (azaz nyitható) elektromos kisbusz (cityliner) jelenti, ezt a közeljövőben szándékoznak megvásárolni 965 ezer lejből. Látván, hogy az ősszel tusnádi vállalkozók által Szentgyörgyön működtetett, Sugásfürdőre kijáró kisvonat milyen népszerű volt, Antal Árpád polgármester javaslatára iktatták be az utóbbi tételt a költségvetésbe. A környezetbarát járművel alkalmanként Sugásfürdőre, a Rétyi Nyírbe, a Benedekmezőre lehetne szállítani a turistákat. A város további töltőállomásokat is létesít a jövőben (tervben van egy az Arénánál, illetve a Művész Mozi melletti parkolóban), a kiszemelt jármű egy óra alatt feltölthető, egy töltéssel 50–60 kilométert tesz meg.

Az egyesület idén beszerezhet még egy használt terepjáró gépjárművet, illetve a múzeum vetítőberendezése is frissítésre szorul.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. január 21., 8:10
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Hat hogyne ez mind sukseges csak nem egy olyan varosbe mint sepsiszentgyorgy. Ezek az eloljaroink vajon hol elnek? Jobb volna ha evvel a ket millio lejjel csokkentenek az adokat a sepsiszentgyorgyieknek es nem tartananak sok ingyenelott hatalmas nagy fizetessel!!!