Felhívás!

Haladnak az aszfaltozással

Haladnak az aszfaltozással Kovászna megye

Vége felé közelednek a Bacon községben végzett munkálatokkal a megyei útügyesek. A nagyjából másfél évvel ezelőtt megnyert közbeszerzés folytán mondhatni jelentős javulás állt be az ide tartozó falvak infrastruktúrájába.

Mint azt Váncza Tibor mérnöktől megtudtuk, Kisbaconban nemcsak a főutat aszfaltozták le, de felújítottak minden mellékutcát is, egyedül a Pap utca maradt ki, de „az is meglesz” – mondta.

A faluba Bibarcfalva és Nagybacon irányából vezető, 45-ös községi útnak még folyik a festése, feltáblázása, korábban ők újították fel a Nagybaconból Kisbaconba vezető 46-os községi utat is. Üröm az örömben, hogy valakik az útszéli kilométer-, illetve hektóméter köveket már megrongálták, utóbbiból egyet egyszerűen kifordítottak a helyéből.

Nagybaconban és Szárazajtán is aszfaltoztak: Nagybaconban a Sepsi és az Iskola utcákat javították fel, Szárazajtán pedig a központtól a református templom, illetve a ravatalozó felé vezető utcákon újítottak. A munka most már vége felé közeledik, kisebb simítások vannak hátra, mint amilyen Kisbaconban is az egyik híd pillérjének megerősítése – tudtuk meg.

A megyei útügy korábban Baróton is megnyert egy munkálatot egy, a buszállomás melletti tömbháznegyed utcáinak felújítására, akkor azonban az a munkálat elmaradt, most reménykednek, hogy mégis sort keríthetnek rá az elkövetkező időszakban.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások