Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hálaadás-ünnep Bölönben

Hálaadás-ünnep Bölönben Kovászna megye

Az őszi hálaadás ünnepén, vasárnap ünnepi istentiszteletet tartottak a bölöni unitárius templomban. Az istentisztelet alkalmával a hívek hallhatták szólani a templom felújított orgonáját, melyet Botka Attila pécskai orgonajavító mester szólaltatott meg.

Kozma Albert tiszteletes köszönetét fejezte ki ez alkalomból a helyi egyházközség Nőszövetségének áldozatos munkájáért is, akiknek hála a templomi varrottaskészlet is megújulhatott. A tiszteletes maga egy korondi vázát adományozott a templomnak, melyet a Turán–Székelyföld csoporttól kapott ajándékba. Az istentiszteleten a lelkész megköszönte Botka Attila orgonajavítónak is áldozatos munkáját, valamint azt is, hogy a kántori szolgálatot is elvállalta ez alkalommal. Ismét elhangzott, hogy a későbbiekben szándékukban áll orgonahangversenyeket tartani a bölöni templomban, azért, hogy a fiatalabb nemzedék tagjai is megismerhessék a zene örömét, azt az egyedi hangzást, melyet csak egy templomi orgona tud szolgáltatni.

Hirdetés
Hirdetés

Prédikációjában Kozma Albert az emberi életet a tavasszal megújuló majd ősszel hervadó természethez hasonlította. Mint hangsúlyozta, bár többségünk a nyíló virágokat szeretjük, óhatatlanul eljön minden évben az őszi napforduló, vagyis a számadás, a mérlegelés és az emlékezés ideje.

– Ilyenkor számba vesszük nemcsak azt, hogy mi történt velünk ez évben, de gyakran mérlegeljük egész életünket is – mondta. – Gondolatban pedig ott vannak velünk eltávozott szeretteink, akik legbelül, szívünk mélyén élnek tovább.

Arra intett, hogy örökké élni csak az igazak tudnak, azok, akik úgy vettek részt életünkben, hogy hagytak hátra nekünk egy láthatatlan aranyrögöt, mely távozásuk után is beragyogja életünket. Hangsúlyozta, hogy akár a gazdaember tavasszal a földet, életünk lelkét is olykor fel kell puhítanunk, ha megkérgesedik, ezt pedig nem pénzzel tehetjük, csak alázattal, tisztelettel, ragaszkodással és szeretettel.

– Áldottak legyenek azok, akikre szívünkben emlékezünk, akik most, ezen az ünnepen már hiányoznak az asztal mellől, de gondolatainkban mindig ott vannak mellettünk – emlékeztetett.

A tiszteletes végül kifejtette, Bölön unitárius gyülekezetének van, amiért hálát adjon ebben az esztendőben is, hiszen legbecsesebb értékeiket megőrizték, az igazság útját pedig megtartották. „Megmaradni pedig csak az igazak maradnak meg, örökkévalóságot örökölve” – nyomatékosította.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük