Hirdetés
Hirdetés

Gyümölcsfát a jövő nemzedékeknek – FRISSÍTVE!

Gyümölcsfát a jövő nemzedékeknek – FRISSÍTVE! Kovászna megye

Harmadik éve, hogy a sepsiszentgyörgyi önkormányzat partnerként társult a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) Egy gyümölcsfa a jövő nemzedékének! programjához, így már a megyeszékhely lakosai is ingyenesen igényelhetnek őshonos gyümölcsfacsemetéket. 

Hirdetés
Hirdetés

Tavaly tanácsülésen szavazták meg a partnerség formai feltételeit, mely szerint egy személy (általában a családfő) maximum 5 gyümölcsfát igényelhet, ha bizonyítani tudja, hogy birtokában van a fák elültetésére alkalmas teleknek, vállalja, hogy a csemetéket megfelelően elülteti, gondozza, és ha nincs tartozása az önkormányzat felé. 

A tavalyi évhez hasonlóan a sepsiszentgyörgyi lakosok lakcímenként idén is legtöbb öt facsemetét igényelhetnek. A program célja az erdélyi őshonos gyümölcsfajták visszatelepítése és a családok egészséges táplálkozásának támogatása, gyümölcsszükségletének kielégítése. 

A facsemetéket előzetes feliratkozás nélkül, kizárólag személyesen, személyi igazolvány felmutatásával, érkezési sorrendben lehet átvenni csütörtökön és pénteken (március 23-án és 24-én) 9–15 óra között a Városi Kertészet székhelyén (Árkosi út, 22. szám).

A városháza tavaly 1020 alma-, meggy-, cseresznye-, körte-, barack- és szilvafát osztott ki, amelyek árát 75%-ban az önkormányzat, 25%-ban a HKA állta. A sepsiszentgyörgyi lakosok idén közel 1 300 csemetét igényelhetnek: alma-, körte-, cseresznye-, kajszibarack-, őszibarack-, meggy-, szilvafa közül választhatnak.

 Fotó: Vargyasi Levente

FRISSÍTÉS:

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata tájékoztatja a lakókat, hogy a meghirdetett gyümölcsfaosztási akciót, amelyre március 23-án és 24-én került volna sor Sepsiszentgyörgyön, adminisztratív okok miatt egy későbbi időpontra halasztják.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük