Felhívás!

Gyűjtést indított a városi kórház

Gyűjtést indított a városi kórház Kovászna megye

A koronavírus-járvány terjedése elkerülhetetlen volt, a megfertőződés veszélye tehát reális, ezért a kézdivásárhelyi kórház minden erejével azon van, hogy a lehető legjobban felkészüljön a helyzet kezelésére. Ehhez azonban a személyzet munkáján kívül nagyon sok felszerelésre is szükség van, amelyek beszerzéséhez, mint sok más egészségügyi intézményben világszerte, a közösség adományaira is számítanak.

Közös érdekünk, hogy a kórház a lehető legjobban felszerelt legyen, amire a vírus által okozott megbetegedések száma magasabb lesz, mint amit jelenleg el tudnak látni, így égető szükség van gyógyszerekre, tesztekre, fertőtlenítőszerekre stb., össze kell fognunk, és segítenünk az egészségügyi szakembereknek abban, hogy amikor majd a segítségükre szorulunk, tudásuk legjavát nyújthassák. Minden önkéntes munkaerő-felajánlást (egészségügyi személyzet) vagy anyagi segítséget hálával fogad az intézmény, az összegyűlt pénzösszegből készleteket pótolnak, orvosi védőfelszereléseket, fertőtlenítőszereket és gépeket szereznek be. Az adomány a kórház alapítványának bankszámlájára utalható: RO46BTRLRONCRT0334678802; „Asociaţia De Sprijin Trei Scaune Pentru Sănătate”, adószám: 36062500.

Canea-Kocsis András kórházmenedzsertől ugyanakkor megtudtuk, március 17-én dr. Szabó Istvánt, akinek több mint tizenöt éves orvosigazgatói munkájáért köszönetet mond az intézmény, dr. Borbáth Anikó váltotta a tisztségben. Az intenzív terápiás szakorvos fiatal, dinamikus, ugyanakkor tizenegy éves szakmai tapasztalattal rendelkezik. Több évet Írországban dolgozott, rálátása van egy jól működő egészségügyi rendszer belső mechanizmusaira. Ezt a tapasztalatot már eddig is hatékonyan érvényesítette a kézdivásárhelyi kórházban, új kezelési módszerek, új szakmai irányelvek bevezetését szorgalmazva, mindez összességében pedig alkalmassá teszi az orvosigazgatói munka hatékony végzésére – mondta a menedzser.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. március 23., 19:47
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Ne szepitsuk az ordogot,hisz ez egy kisvaros,mindadig amig az ,,idosebb generacio,,diktalya az iramot addig egy fiatalnak eselye nincs labdaba rugni.Ismeros a mondas,,vagy megszokik-vagy megszokik.,,Hiaba probalna uj modszert bevezetni,az oreg medve nem engedi,pl a szuleszet……