Felhívás!

Vezetékcsere a Molnár Józsiásban

Vezetékcsere a Molnár Józsiásban Kovászna megye

Mára volt beütemezve a Molnár Józsiás utcában a vízvezeték-csere kezdete, ez a tegnapi lapzártakor tapasztalható időjárás miatt, illetve a koronavírus kapcsán hozott gyorsintézkedések végett azonban kétségessé vált. Ennek ellenére a városvezetés felhívja a figyelmet, hogy a munkálat során nem szűnik meg az ivóvíz-szolgáltatás az említett utcában.

Alighogy a városvezetés a Facebookon jelezte, hogy az autókat el kell szállítani a Molnár Józsiás utcából a vízvezeték mával kezdődő cseréje miatt, többen felháborodásuknak adtak hangot amiatt, hogy „szükségállapot idején ivóvíz nélkül akarnak hagyni egy egész utcát”. A polgármester nyugalomra szólított fel, ilyesmiről szó sincs.

Bokor Tibor kifejtette: a lakókat nem hagyják víz nélkül, az új vezetéket lefektetik, a rácsatlakozásokat később végzik el. „A munkálatot el kell végezni, hiszen az az elképzelésünk, hogy a városban több helyen kicseréljük a vezetékeket, hogy javítani tudjunk az ivóvíz minőségén. De a pánikkeltést el kell kerülni” – magyarázta az elöljáró.

A város egyébként pályázati pénzből újítja fel az utcát, a vízvezeték cseréjét viszont önerőből végzik, hogy az aszfaltozást követően ne kelljen hozzányúlni az új útfelülethez.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.