Felhívás!

Győzelem, hogy vagyunk!

Győzelem, hogy vagyunk! Kovászna megye

Pénteken délután a sepsiszentgyörgyi köztemetőben a 75 éve a Don-kanyarban és a keleti fronton értelmetlenül feláldozott, koncul odadobott magyar katonák emlékére koszorúztak az Erdélyi Vitézi Rend képviseletében.
A szentgyörgyi köztemetőben levő Hősök Temetőjében az Erdélyi Vitézi Rend egyetlen kő emlékműve mellett szentgyörgyi képviselői nyolcadik alkalommal emlékeztek meg a 120 ezer magyar katona áldozatáról, akik gyakorlatilag azt sem tudták, kinek-minek az érdekében, milyen célért kell meghalniuk. A nagy népek mindig koncul dobták a kis népeket – fogalmazott Székely Zsolt elnök-főkapitány, aki győzelemként értékelte, hogy a hasonló, nagyon sok magyar halálával járó események ellenére még mindig jelen vagyunk itt, Erdély közepében. Ez továbbra is cél, annak ellenére, hogy 2018 – úgy tűnik – nem a tolerancia éve lesz – mondta.
Ugyanaznap délután a belvárosi református templomban a Történelmi Vitézi Rend sepsiszéki állománya a történelmi esemény felidézésével, majd a templomkertben fáklyák gyújtásával emlékezett a második világháború keleti frontjának áldozataira.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.