Hirdetés
Hirdetés

Gyógyszer a jó szó

Gyógyszer a jó szó Kovászna megye

Szombaton délután az idei Székföldi Magyar Napok második helyszínén, Erősdön, a kultúrház udvarán ünnepelt a helyi maroknyi magyar közösség. Az ötödik alkalommal megszervezett magyar napokat már hagyományként kezelik, és közös erővel dolgoznak azon, hogy igazi ünnep legyen ez a nap.

„A mai nap azért ünnep, mert összegyűltünk, hogy egy kis kultúrát szívhassunk magunkba abból, ami a miénk, hogy szórakozhassunk a szó nemes értelmében. Örülünk, hogy még akadnak olyanok az erősdi közösségben, akik szívesen áldoznak idejükből, javaikból, hogy igazi magyar ünnepünk legyen” – fogalmazta meg köszöntő beszédében Ráduly-Baka Zsuzsanna erősdi református tiszteletes asszony, aki Papp Lajos szívsebész szavait idézte: A jó szó, a szép beszéd és a meleg tekintet gyógyszer a szív számára.

Hirdetés
Hirdetés

Az eseményen elsőként az erősdi gyerekek léptek színpadra, ezt követően az esztelneki Hamuvirág néptáncegyüttes Erdély különböző tájairól mutatott be néptáncokat, majd a Komollói Nőszövetség Amatőr Színtársulata adta elő vidám jelenetét.

Az ötödik alkalommal megszervezett Székföldi Magyar Napokat Erősdön Kovászna Megye Tanácsa, a Kovászna Megyei Művelődési Központ, az Előpataki Polgármesteri Hivatal, az Erősdi Református Egyházközség és az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete közösen rendezte. A Székföldi Magyar Napok utolsó, záró rendezvényét Hidvégen, november 17-én tartják.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük