Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gyermekkereskedelem vádjával vettek őrizetbe három Kovászna megyei személyt

Gyermekkereskedelem vádjával vettek őrizetbe három Kovászna megyei személyt Kovászna megye

Egy személyt letartóztattak, két másikat pedig bírósági felügyelet alá helyeztek pénteken, egy kiskorú szexuális kizsákmányolása miatt – tájékoztat a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) Kovászna megyei területi irodája.

Hirdetés
Hirdetés

Az idézett forrás szerint a 15 éves lányt 2019 és 2021 között fogságban tartották, szexuálisan kizsákmányolták, valamint fizikailag és pszichikailag bántalmazták.

„Az ügyben megállapítást nyert, hogy 2019 folyamán az egyik vádlott kereskedett saját 15 éves lányával, egy másik vádlott otthonába szállítva őt, hogy az pénzért cserébe kihasználja a kiskorút. A cselekményt kényszerítéssel, félrevezetéssel és a kiskorú feletti hatalmi helyzetével, valamint a kiskorú iskolai végzettsége, testi/szellemi fejlettsége és a függőségi helyzetéből adódóan nyilvánvalóan kiszolgáltatott helyzetével visszaélve követte el. A másik két vádlott megverte, fogságban tartotta, szexuálisan kizsákmányolta, és munkára kényszerítette az áldozatott a 2019 és 2021 közötti időszakban, amely alatt a sértettet fizikai és pszichikai erőszak alkalmazásával, kiszolgáltatottságát kihasználva, szolgaságban és szabadságától megfosztva tartották. Ez idő alatt a két vádlott mindvégig a gyermekével kereskedő vádlott támogatását élvezte” – olvasható az Agerpres által idézett sajtóközleményben.

Csütörtökön a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség Kovászna megyei területi irodájának ügyészei elrendelték a három vádlott 24 órás őrizetbe vételét, akik ellen gyermekkereskedelem, kiskorú bántalmazása, folytatólagosan elkövetett nemi erőszak és gyermekkereskedelem bűntette miatt folyik nyomozás. Az ügyészek a házkutatások során több olyan bizonyítékot találtak és foglaltak le, amelyeket az ügy felderítéséhez fognak felhasználni.

Pénteken a Kovászna megyei törvényszék elrendelte az egyik vádlott előzetes letartóztatását, a másik két vádlottat pedig bírósági felügyelet alá helyezték.

Az akció a Kovászna megyei szervezett bűnözés elleni szolgálat, a kézdivásárhelyi rendőrség, a Kovásznai megyei rendőr-főkapitányság kriminalisztikai osztálya, a Kovászna megyei különleges bevetési egység és a Kovászna megyei csendőrség közreműködésével zajlot.

A kiskorút pszichológiai tanácsadásban részesítették és a gyermekvédelem gondozásába helyezték.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. január 31., 10:28
    ÉRTÉKELÉS: 6

    mindennap kinzasnak kellene alavetni az ilyen kegyetlen lelketlen szemelyeket,milyen apa aki a sajat gyereket kepes eladni kizsakmanyolni,ez nem ember .meg kell bunhodjon erte .apanak nem nevezheto,a medve ehhez kepest ,,uri ember,,a fiokajat felti sokszor ezert tamad emberre sajnos .a torveny szigorubb kellene legyen a kiskoruak zaklatasa ,testi-lelki kizsakmanyolasa ellen.[borton es kinzas ezt edemli az ilyen apa ha lehet annak nevezni]