Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gyerekeknek, családoknak várnak adományt

Gyerekeknek, családoknak várnak adományt Kovászna megye

Míg néhány évvel ezelőtt alig pár jótékonysági szervezet gyűjtött karácsony előtt a rászorulóknak, most már számos hely közül választhatunk, ha adakozni szeretnénk. Van, ahol játékokat, máshol ruhaneműt vagy élelmiszert gyűjtenek.

Hirdetés
Hirdetés

A különböző gyűjtési akciók már elkezdődtek, cipősdoboz-ajándékokat, ruhaneműt, tartós élelmiszercsomagokat várnak a szervezők. A LAB Életmentő Kupakok Egyesület tartós élelmiszert és édességcsomagokat gyűjt a rászoruló családoknak és gyerekeiknek, a felajánlásokat a gyűjtőpontjaikban várják, vagy Bács Emesének, a szervezet elnökének lehet átadni. Ugyanakkor törődésdoboz-akciót is szerveztek, ezekbe a dobozokba gyerekeknek szánt ajándékokat lehet tenni: játékokat, mesekönyveket, édességet, ruhaneműt. Az adakozókat arra kérik, megrongált játékot, romlott élelmiszert vagy agresszivitásra késztető dolgokat ne helyezzenek a dobozokba. Az adományokat december folyamán várják.

A Máltai Szeretetszolgálat szentgyörgyi önkéntes csapata is gyűjt, cipősdoboz-adományokat, téli ruhaneműket, pokrócokat fogadnak székhelyükön (Horgász utca 34B), ezeket a rászoruló családok, hajléktalanok között osztják ki. Idén is folytatja az elmúlt évek sikeres gyűjtési akcióját a Salvatore Egyesület. Ők, amint arról már beszámoltunk, a Merkúr székelyföldi üzletlánc partnerségében karácsonyi élelmiszergyűjtő akciót szerveznek. Az Izsák Művek Egyesület szintén élelmiszert gyűjt a különböző üzletekben: a Kovamatban, Bani Marketben és Mimy Zuppban várják a felajánlásokat, de a Nicolae Colan-iskola is csatlakozott az akcióhoz, ott is gyűjtenek édességet, ruhaneműt.

A Gyulafehérvári Caritas-szervezet a Szent Erzsébet-gyűjtéssel kezdte a karitatív téli akcióit, az erre a célra felkínált pénzösszegeket a gondozásukban lévő, hátrányos helyzetben élő gyermekek oktatására szánják. Az októberben szervezett Egymillió csillag a szegényekért akció során 12 településen több mint 4000 személy adakozott, összesen 40.808 lejt. Az adományokból mintegy 600, nehéz sorban élő család és egyedül élő idős személy részére készítenek élelmiszercsomagokat karácsonyra.

A Napsugár Egyesület óvodákban szervez gyűjtést, arra kérik a szülőket, hogy száraz élelmiszercsomagokat küldjenek a gyerekektől 10 lej értékben, ezeket december közepén gyűjtik majd össze. Ugyanakkor gyerekfoglalkozásokat is szerveznek, karácsonyfa-díszeket, dekorációkat készítenek, melyeket vásárokban kínálják majd, a bevételt pedig szintén jótékony célokra fordítják.

A Tanulók Klubja is készül, ők karácsonyi előadást szerveznek december 20-án a Sepsi Arénában. Molnár Enikő táncoktató, szervező elmondta: az estre 15 lej értékű élelmiszercsomag a belépő, amit majd januárban osztanak ki a LAB Egyesülettel közösen. Tavaly mintegy háromezren vettek részt az eseményen, így szép számmal gyűltek csomagok is – tette hozzá.

A Kovászna Megyei Vöröskereszt az Első karácsony varázsa néven karácsonyig minden szombaton kézműves foglalkozást szervez a székhelyén. Az ott készült díszekkel és más adományokkal négy olyan családot ajándékoznak meg, akiknek még nem volt részük a karácsony örömében.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük