Grédert és vízpumpát nyert Bölön

Grédert és vízpumpát nyert Bölön Kovászna megye

Sikó Imre polgármestertől tudtuk meg, hogy nemrég a faluba szállították azt a talajgyalut (grédert), amelyhez Bölön község egy – az Alutus Regio Leader Egyesülethez benyújtott – pályázat révén jutott hozzá.

Hasonlóképpen sikeresen pályáztak egy vízpumpára is, melyet, mint az elöljáró elmondta, két-három ember már tud kezelni, és amelyik segítséget nyújthat a helybélieknek tűz esetén, de akár árvízkor is. Használatát segítik a tűzcsapok, melyekből újabb hármat szereltek fel, így összesen már több mint húsz található belőlük a község területén.

A talajgyalura azért pályáztak, mert sok esetben eddig bérelt géppel kellett dolgozzanak, ami nem minden esetben állt rendelkezésre, akkor és ott, amikor szükség lett volna rá.

– Örvendek, hogy a gréder megérkezett. Szándékaink szerint az utcák, az erdei, valamint a mezei utak gyalulására, karbantartására fogjuk használni. Vannak szakembereink, akik tudják ezt a gépet kezelni, többé nem kell kölcsönkérnünk szükség esetén másoktól, ahogy eddig tettük – fogalmazott kérdésünkre Sikó Imre. A két felszerelés, a gréder és a vízpumpa összértéke 100 ezer euró.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.