Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Készül a Speed Help Egyesület év végi műsora

Készül a Speed Help Egyesület év végi műsora Kultúra

Oláh Ibolya magyar énekes, dalszerző lesz a díszvendége a Speed Help egyesület év végi gálaműsorának. A romák felzárkóztatását célul kitűző társaság hagyományos módon a Park Vendéglőben tartja évzáró műsorát, amelyre idén november 29-én kerül sor. 

 

Hirdetés
Hirdetés

A Csíki negyedben szociális turkálót működtető, a cigánygyerekeknek foglalkozásokat tartó egyesület egyféle év végi számadásként szokott gálaestet szervezni, amelyre a szociális problémák iránt nyitott sztárvendégeket hív meg.

– Oláh Ibolya nagyon jó példa lehet mindenki számára. Nyíltan felvállalja, hogy cigány családban született, és hogy szülei lemondtak róla. Csecsemőotthonba került, majd a tiszadobi nevelőotthonban zöldségtermesztő szakmunkás-képesítést szerzett. Ott kezdett gitározni, énekelni, önerőből küzdötte fel magát annyira, hogy a 2004-es Megasztáron második helyen végzett. Nem baj az, hogyha a társadalom szélére sodródott emberek látják, hogy kitartással, ambícióval, küzdeni akarással legalulról indulva is fel lehet érni a csúcsra – nyilatkozta Szabó Attila, a Speed Help Egyesület elnöke.

A szervezet egyik lelkes és önzetlen támogatója Kelemen Tibor, a Kovászna Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség vezérigazgatója, aki nem csak jó szóval, tanáccsal, hanem anyagi segítséggel is odaáll melléjük. Szabó Attila azt mondja, fontos, hogy intézményvezetők is értsék és átérezzék a hátrányos helyzetűek sorsát, hisz ez is mutatja, hogy nem rangtól és beosztástól függ az egyesület jelszava: Legyünk egymásért felelősek.  

Az egyesület ötödik alkalommal szervez gálaműsort. Korábban Szíj Melindát, Berecz Andrást, Tamás Gábort és Keresztes Ildikót látták vendégül.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük