Felhívás!

Gombamód szaporodó roncsok

Gombamód szaporodó roncsok Kovászna megye

Nem értik az illetékesek, honnan jelennek meg Sepsiszentgyörgy területén a gazdátlan roncsautók: a tavaly december óta zajló elszállítási program keretén belül már szép számban szállítottak el lepukkant, gazdátlan járgányokat, de még mindig hétről hétre jelennek meg a városterületen ilyenek.

Mint arról már beszámoltunk, egy törvénymódosításnak köszönhetően, az illetékes hatóságok már „fejfájás” nélkül szabadíthatják fel a közterületet, szállíthatják el az itt éktelenkedő gazdátlan autókat. Ennek tükrében tavaly decembertől nagy erőbedobással rajtolt a sepsiszentgyörgyi roncsautó elszállítási program, eddig 26 autót szállítottak el közterületről, ebből pedig már 18-at le is adtak ócskavasnak. Persze, utólagos perek a törvénymódosítás eredményezte könnyítések ellenére is akadnak.

– Hetente jelennek meg roncsok közterületen. Mi sem értjük a jelenséget. Több mint húszéves gazdátlan, közterületen elhagyott járgányokról beszélünk. Jelenleg egyetlenegy per zajlik az elszállítással kapcsolatosan: egy polgárral azért pereskedünk, mert az illető eladta ugyan a járgányt, amit mi utólag elszállítottunk, de nem írták át az új tulajdonos nevére, így a hivatal a procedúrát ellene indította el. A személy adásvételi szerződéssel keresi az igazát. Most az a kérdés, hogy az 50 lejes bírságot ki kapja meg – magyarázta Bíró László, városgazda, hangsúlyozva, hogy a legnagyobb gond az ilyen és hasonló pereknél, hogy az elindított procedúrát felfüggesztik, az autót tartani kell addig, amíg le nem zárul az ügy. Kérdésünkre az is kiderült, hogy nincs egy kimondott negyed, ahol megjelennek a roncsok, ez a jelenség a város minden területére igaz. Az akció folytatódik – „nyugtattak” az illetékesek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. augusztus 29., 15:22
    ÉRTÉKELÉS: 9

    Kezdin a korhaz mellett levo epuletet-Mimella szomszedsagaba-egy par honapja eskuvok es egyebb osszejovetelekre hasznaljak. Olyan het is volt-van-hogy 3-4 alkalommal megy a buli reggelig.Ez mind szep es jo-es nyereseges is!?-de azt a rengeteg szemetet amit ott az epuletek korul szett dobigalnak,papir,osszetort uvegek poharak stb,sott meg wc nek is hasznaljak a jardat es a bokrok alljat,EZT KINEK kellenne hogy ossze takaritsa? A helyseget mukodtetonek,a GOSP-COMnak,vagy Mi az arra jaroknak? Csak ugy kerdem?Ha napokig ott van a szemet,mikor jarnak arra a takarito ceg munkasai?Vagy a jarda nem tartozik hozzajuk?