Hirdetés
Hirdetés

Gazdák, figyelem!

Gazdák, figyelem! Kovászna megye

Holnap az utolsó nap, amikor még igényelni lehet a mezőgazdaságban felhasznált motorina után az első negyedévre járó gázolaj-támogatást. Az igényléseket kizárólag online lehet benyújtani.

A Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) a 2020. január 1. és március 31. között, a tavaszi mezőgazdasági munkálatok elvégzésére elhasznált motorina jövedéki adójának egy részét fizeti vissza. A támogatási összeg, amely tulajdonképpen a standard jövedéki adó és a mezőgazdaságban elhasznált gázolajra kivetett kedvezményes jövedéki adó különbsége, literenként nagyjából 1,78 lej.
Az ügyintézés kizárólag interneten történik. Az APIA elektronikus úton elküldi a gazdáknak a kitöltendő formanyomtatványt, amely egyébként letölthető a www.apia.org.ro honlapról is. Ezt, a szükséges dokumentumok (a vásárolt gázolajról szóló számlák, nyugtákat, stb.) befotózott/beszkennelt másolatával együtt fel kell tölteni az APIA külső FTP-szerverére, vagy más elektronikus úton kell eljuttatni az ügynökséghez.

Hirdetés
Hirdetés

– A legegyszerűbb módja, hogy elküldik e-mailben – mondta el megkeresésünkre György Ervin. Az APIA Kovászna megyei igazgatóhelyettese felhívta a figyelmet, hogy bár „pletykáltak” arról, hogy a határidőt meghosszabbítják, erre nem került sor. Április 30-a maradt tehát a jogvesztő határidő. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások