Felhívás!

Elhalálozás nem történt

A szokásos heti online sajtóértekezletén ismertette az elmúlt napok koronavírussal kapcsolatos adatait a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház igazgatója, András-Nagy Róbert. Jó hír, hogy elhalálozás nem történt az elmúlt napokban.

A legfrissebb adatok szerint, április 28-án 13 órakor húsz koronavírus-gyanús beteg volt a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban, 19 beteget a különböző osztályokon helyeztek el, köztük két gyereket is: egy páciens 0–9 év közötti, egy páciens pedig 10–18 év közötti. A gyanús esetek közül egy személy kritikus állapotban van az intenzíven. Ha egy koronavírus-gyanús személy első tesztje pozitív lesz, átszállítják a COVID-részlegre, és epidemiológiai ankétot végeznek, feltérképezik kikkel került kapcsolatba. Ezt követően két negatív újratesztelés után nyilvánítják gyógyultnak a pácienst, és úgy engedik haza.

Igazoltan COVID-19 fertőzött jelenleg 42 személy van a kórházban: 28-an a COVID-osztályon vannak elhelyezve, köztük két gyerek is. Továbbá, az igazolt betegek közül 11 pácienst a sebészeti osztályon kezelnek sebészeti és ortopédiai gondokkal, őket Brassóból szállították Sepsiszentgyörgyre. Az igazolt betegek közül egy páciens kritikus állapotban az intenzíven van, másik két beteg szintén kritikus állapotban van, őket intubálni is kellett.

Az elmúlt négy napban négy gyógyult személyt engedtek ki a kórházból, elhalálozás pedig nem történt – mondta az igazgató, és arra is kitért, hogy szerdán érkezik meg a molekuláris mikrolaboratórium, amelyet hétfőn helyeznek üzembe, majd tesztelések zajlanak, és kezdődik a tréning annak a négy munkatársnak, aki a felszereléssel dolgozni fog a jövőben.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.