Felhívás!

Gazdagabb év lesz

Bár az utóbbi években ilyenkor már nagyjából el volt fogadva Barót költségvetése, idén késlekedéssel kell számolni. A város legutóbbi tanácsülésén úgy vélekedtek a városatyák: március előtt nem valószínű, hogy megszavazhatják a helyi büdzsét. Aminek mégis örülni lehet, hogy idén több pénzből gazdálkodhat majd a város.

Nagy István volt polgármester, jelenleg független tanácsos gratulált is a jelenlegi városvezetésnek, mondván, idén a település büdzséje meghaladhatja a 20 millió lejt, ami egyébként azt jelenti, az utóbbi húsz év közül a mostani a leggazdagabb lesz ilyen szempontból.
– Merem remélni, hogy ennek látványos eredménye is lesz – fogalmazott a volt polgármester.
Lázár-Kiss Barna jelenlegi elöljáró elmondta, tavalyról több mint félmillió leje maradt meg a városnak, a Petőfi utcai híd feljavítására pedig 1,9 millió lej áll rendelkezésükre.
Az egyébként kedden jóváhagyott állami költségvetéssel kapcsolatban Korodi Attila, az RMDSZ képviselőházi frakciójának vezetője azt nyilatkozta, átlagban egymillió lejjel emelkednek a megyei önkormányzatoknak visszaosztott, a megyei és községi utak javítására szánt összegek: Barót esetében a Felsőrákosra vezető bekötőút leaszfaltozása lenne nagyon időszerű. Erről a decemberi tanácsülésen folyt vita, amikor is ugyancsak Nagy István megjegyezte, , a megyei tanácsnak erre a célra külön költségvetési tétele van, és ha az elmúlt tizenkét év statisztikáit valaki megnézi, vagyis azt, hogy ebből az alapból ezalatt az idő alatt Barót mennyit kapott, akkor bizony joggal és nyugodt szívvel kérhetne pénzt a város a felsőrákosi bekötőútra.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.