Felhívás!

Fúvósoktól volt hangos Réty

Fúvósoktól volt hangos Réty Kovászna megye

Vasárnap tartották a 29. Megyeközi Fúvóstalálkozót Rétyen, amelyen összesen nyolc fúvószenekar, valamint a kézdivásárhelyi mazsorettcsoportok vonultak fel. A megnyitón átadták a tavaly odaítélt nívódíjat is a rétyi zenekarnak.

Augusztus elsején, vasárnap 12 órakor megemlékező istentisztelettel indult a megyeközi fúvóstalálkozó programsorozata. Az igét Deák Botond lelkipásztor hirdette a rétyi templomban, amelyet az elhunyt zenészek kopjafájának megkoszorúzása követett. Majd a zenekarok a település központjából felvonultak a sport- és kulturális központba. A rétyi, zágoni, mikóújfalusi, barátosi, uzoni, kézdivásárhelyi, csíkszentimrei és csíkszentsimoni fúvósokat a kézdivásárhelyi Tanulók Klubjának mazsorettcsoportjai kísérték. Az ünnepélyes megnyitó után személyesen adták át a rétyi Kováts András Ifjúsági Koncert-fúvószenekarnak azt a nívódíjat, amelyet még tavaly ítélt oda a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség, de a járványhelyzet miatt nem tudták 2020-ban átvenni.

Végül a zenekarok koncertjeit, közös előadásukat hallgathatták meg a jelenlévők. Idén a szokásos három nap helyett csupán egynapos programmal készültek a szervezők, valamint abban is változott az esemény, hogy csupán Kovászna és Hargita megyékből érkeztek zenekarok, Magyarországról ezúttal nem. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások