Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Fotós kaleidoszkóp

Fotós kaleidoszkóp Kovászna megye

A Magyar Fotográfia Napjának alkalmából kilencedik alkalommal megszervezett fotópikniken 78 fotós kiállító mutatta be a nagyközönségnek vasárnap a sepsiszentgyörgyi Erzsébet parkban, mi az, amit a világban szépnek lát, minek a létét akarja az időben meghosszabbítani (arra nem vetemednénk, hogy azt mondjuk, örökéletűvé tenni).

Hirdetés
Hirdetés

A rendezvény jó hangulatban zajlott, és sok találkozásra adott alkalmat, hiszen itt voltak a homoródszentpáli és udvarhelyi kiállítók, itt a külföldről hazatérők, a Németországban élő Bortnyik György és az Ausztráliában letelepedett Kovács József, akik ki nem hagynák a részvételt ezeken a közös tárlatokon.

– Ilyenkor a fiatalok is csatlakozhatnak, a közösséget kereső és többre törő hobbifotósok is társulhatnak valamelyik, érdeklődési körükhöz legközelebb álló klubhoz, társuláshoz. Tagfelvétel szempontjából a legnyitottabbnak a Mohos mutatkozik – mondta lapunknak Toró Attila, a fotópiknik szervezője.

Kötetlen formában – vagy éppenséggel kötöttben, hiszen a fák közé kötött madzagokra voltak a képek felfüggesztve – a sepsiszentgyörgyi Mohos és Transnatura Fotóklub, a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesületének Fotószakosztálya, a Képvidék Alkotócsoport, valamint a Homoród Fotóklub és a székelyudvarhelyi Spektrum Fotóegyesület, a behatárolhatatlan Grádics Alkotócsoport, a szentgyörgyi Művészeti és Népiskola, valamint független fotósok állítottak ki. A legidősebb kiállító Bornyik György, a legfiatalabb a 10 éves Varga Nóra volt, és a műfaji skála az életkorihoz hasonlóan tág, hiszen szociofotó, pillanatkép, tájkép, makrofotó, természetfotó villantotta fel a világ sokszínűségét. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.