Felhívás!

Fontosak a városnak

Fontosak a városnak Kovászna megye

A legkevesebb háromgyermekes sepsiszentgyörgyi családok idéntől kezdődően különböző juttatásokban részesülnek, ingyen parkolhatnak, illetve kedvezményesen léphetnek be a kulturális intézményekbe és szabadidős központokba.

 Mint az köztudott, a sepsiszentgyörgyi tanács tavaly decemberben fogadta el azt a határozattervezetet, amely a sepsiszentgyörgyi lakhelyű, legkevesebb három gyermekes családoknak kínál különböző kedvezményeket. Január végéig 110 család nyújtotta be pályázatát. A beérkezett igényléseket elbíráló bizottság mindeddig 68 kártyát hagyott jóvá a 110 nagycsaládos által leadott dossziéból.

Antal Árpád András polgármester csütörtökön adta át az első kártyákat. Elsőként egy három gyermekkel rendelkező család kapta kézhez azt a kártyát, amely ingyenes parkolást, a kulturális intézményekbe és szabadidős központokba pedig kedvezményes belépést biztosít. Hamarosan átadják a további, személyre szabott kártyákat.

– Nagyra értékelem azokat a családokat, akik három vagy annál több gyermeket nevelnek fel, ez kétségkívül egy megpróbáltatás a szülők számára. A segítség, amelyet nyújtunk több szempontból is jelképes. Beszélhetünk ingyenes parkolásról, kulturális intézményekbe és szabadidős központokba való kedvezményes belépésről, de úgy gondolom, ez egy gesztus a részünkről, hogy a többgyermekes családok érezzék, mennyire fontosak a városnak. A legnagyobb érték a gyermek, és a legnagyobb befektetés az, ha minél több gyermekünk van – nyilatkozta Antal Árpád András az első kártyák átadása után.

Tekintettel a legkevesebb három gyermekkel rendelkező családok segítésének programja iránt való nagy érdeklődésre, Sepsiszentgyörgy Municípium Polgármesteri Hivatala az erre vonatkozó, tavaly decemberben elfogadott tanácshatározatot néhány módosítással javasolja, ez által növelve a támogatásra jogosult családok számát.

A módosítási javaslatok közül a legfontosabb az iratcsomók benyújtására vonatkozik. Az igénylések az év bármely időszakában benyújthatóak, nemcsak decemberben, ahogy azt a korábbi tanácshatározat előírta. Ennek értelmében, az aktuális hónap 10-ig benyújtott iratcsomót még abban a hónapban, míg a 10-e után benyújtottakat a rá következő hónapban bírálják el.

Az új határozat értelmében a program kedvezményezettei azok a sepsiszentgyörgyi lakhellyel rendelkező családok, akik legkevesebb három gyermekkel rendelkeznek, és a gyermekek közül legalább egy kiskorú. Az új szabályzatban a család fogalma azokra a szülőkre vonatkozik, akiknek legkevesebb három gyermekük van, ebből legalább egy 18 év alatti, akit a szülők tartanak el, és egy háztartásban élnek. Ebben az esetben csak a kiskorúak és a szülők részesülnek a kedvezményben. Az új módosítások alapján elégséges, ha egy szülő rendelkezik munkahelyi jogviszonnyal, ennek a feltételnek a régi szabályzatban mindkét szülő eleget kellett tegyen.

Egy másik fontos módosítás a tanulók iskolai hiányzásaival kapcsolatos. A pályázáskor az elmúlt év iskolai hiányzásairól kell igazolást benyújtani, az adott évben pedig az igazolatlan hiányzások száma nem haladhatja meg a 20-at.  Az óvodások és a nulladik osztályosok esetében egy igazolás szükséges az intézménytől, ahová be vannak íratva. Fontos a szülők lakhelye is, amely, az elvált szülők kivételével azonos címen kell szerepeljen.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.