Felhívás!

Fontos a mentorálás

Fontos a mentorálás Kovászna megye

Összefüggések, ismeretek, kapcsolatok: a 2020–2021-es évben a mentorálás fogalmát helyezte középpontba a kézdivásárhelyi Rotary Klub. Dobolyi Tünde elnökkel beszélgettünk.

– A Nemzetközi Rotary 2020–2021-es jelmondata „Rotary opens opportunities”. Ebből kiindulva és a Rotary alapelvei mentén a kézdivásárhelyi Rotary Klub a mentorálás fontosságára hívja fel a figyelmet – magyarázta Dobolyi Tünde. – A Rotary soros elnökeként célom a felsőháromszékieket a mentorálás fontosságára, előnyeire nevelni. Ezért a klub ebben az évben kiemelt programként kezeli a már hat éve rendszeresen megszervezett szakmaválasztási projektet.

A 11–12. osztályosokat célzó programjuk 2021-ben kibővül ötnaposra a korábbi három naphoz képest, és a diákoknak lehetőségük lesz utólag is kérdéseket feltenni a mentoraiknak, illetve ha szükségét érzik, akkor jelzik a klub felé, és ők további programokat szerveznek a mentoraikkal. Ugyancsak a mentorálás témakörébe sorolható a rajztehetségek támogatása. Már sokadik éve díjaznak egy, a Nagy Mózes Líceumba járó, alkotó diákot az iskola éves kiállítása alkalmával, ezentúl ezt nagyobb publicitással szeretnék kivitelezni, hadd ismerje meg a közösség. Míg korábban kizárólag a tanáraik javasolták a diákokat a díjra, most ők is jelentkezhetnek rövid bemutatkozással és indoklással.

A soron következő jótékonysági bál témával kapcsolatba Dobolyi Tünde elmondta:
– Ha 2021 februárjában az érvényes rendelkezések megengedik, mindenképp lesz jótékonysági bál, ahol a résztvevők hozzájárulása révén befolyt összeget a decemberben legalkalmasabbnak ítélt kézdivásárhelyi/felsőháromszéki projekt támogatására fordítja klubunk. Legutóbb az Oláh Attila Fogyatékkal Élők Nappali Központjának elkészítéséhez járultunk hozzá 12.000 euróval, azt megelőzően pedig a speciális nevelési igényű gyerme-kekkel foglalkozó Pro Special Egyesületet támogattuk 8500 lejjel. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.