Felhívás!

Folytatják a közösségi projekteket

Folytatják a közösségi projekteket Kovászna megye

Az önerősítő szavakkal ellátott ugróiskolák felfestése után a sepsiszentgyörgyi Waldorf-közösség folytatja a Com’on Sepsi-projektek megvalósítását.

Felállították a zenélő falat az Erzsébet parki játszótéren, melyet a pedagógusok szemléltető didaktikai eszközként használhatnak a ritmusok, dallamok, hangszínek bemutatására, és amelyen a gyerekek is játszhatnak, gyakorolhatnak.

– Mivel egyszerre több gyerek is játszhat a zenélő falon, megtapasztalhatóvá válik az együttzenélés öröme, az egymásra figyelés, hangolódás és a játékos tanulás. A zenélőfal különböző eszközei lehetőséget nyújtanak, hogy a gyerekek belekóstoljanak a szabad, kreatív, improvizatív zenélésbe – magyarázták a szervezők.

Ferencz Ancsa, a projektek egyik kivitelezője elmondta: több tervük van még, melyeket a város különböző játszóterein, lakónegyedeiben, illetve óvodáiban valósítanak meg. Az egyik ilyen a mászófal, amely a testnevelés órák hasznos kiegészítője lehet. Egy másik kezdeményezés a mezítlábas tanösvény, ahol a gyerekek különböző anyagokon mászkálhatnak mezítláb, jótékony módon stimulálva a talp izomzatát és az idegrendszert.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.