Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Elítélteknek tartottak előadást

Elítélteknek tartottak előadást Kovászna megye

A korrupcióellenes igazgatóság (DGA), előtérbe helyezve a megelőzést, októberben egy országos méretű kampányt indított, amelynek részeként a háromszéki munkatársak is interaktív előadást tartottak jogerősen elítélt személyeknek.

Hirdetés
Hirdetés

Szerdán, november 6-án került sor arra az interaktív beszélgetésre, amelyen több jogerősen elítélt személy vett részt. A „lelkes” közönség amúgy nem feltétlenül önszántából érkezett a háromszéki korrupcióellenes igazgatóság egyik munkatársa által moderált eseményre, hiszen amint azt megtudtuk, a közúti forgalomban veszélyt jelentő törvénysértések miatt elítélteknek előírták, hogy az ítélet után számos ilyen, a társadalomba „visszaintegráló” szerepű programon kell részt venniük.

A szórólapok, tájékoztató jellegű anyagok szétosztása mellett többek között a még 2005-ben létrehozott telefonközpontról, ennek működéséről is szó esett: arra bíztattak az illetékesek, hogy jelentsük a 0800.806.806-os telefonszámon, ha korrupciós ügyek tanúi vagyunk, netán törvénysértő egyenruhások, belügyminisztériumi alkalmazottak kapzsisága miatt érintettek.

Kiderült, hogy a hívások hatékonyak: egy konstancai rendőr példáját hozták fel az előadók, akit a riasztás után fél órával már tetten is érték, őrizetbe vették. Az egyenruhást egy sofőr buktatta le, akit ez a forgalomban megállított, és kenőpénzt kért tőle azzal az ígérettel, hogy az összeg ellenében nem bírságolja meg. A feljelentők azonosságát, a feljelentés tartalmát teljes mértékű bizalommal kezelik – hangsúlyozták.

A kampány célja, hogy megfelelő magatartást, törvénytiszteletet alakítsanak ki mind a belügyminisztériumi alkalmazottak, mind a polgárok körében.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások