Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Filagória és étel hajléktalanoknak

Filagória és étel hajléktalanoknak Kovászna megye

Nyáridőben kevés szó esik a hajléktalanokról, pedig számtalan utcalakónak továbbra is kilátástalan az élete. A sepsiszentgyörgyi hajléktalanszálló vezetősége egy kis színt vinne az otthontalanok életébe.

Hirdetés
Hirdetés

Székely Róbert, a megyeszékhelyi hajléktalanszálló vezetője érdeklődésünkre elmondta, a nyár beköszöntével sem áll le az élet a szállóban, már azért sem, mivel az alkalmazottak nappal is figyelnek a lakókra, esténként pedig továbbra is 26 személy kér menedéket.

– A hajléktalanszálló átalakult egy szociális intézménnyé, ahol napközben is intézzük a rászorulók papírjait, segélyeit. Pozitív lenne, ha létesülnének olyan központok, ahová el tudnánk helyezni a beteg, egyedülálló, idős hajléktalanokat, hiszen őket jelenleg sehová sem fogadják be– részletezte Székely. – Több mint tíz olyan személyről van szó, akik vagy betegek, ám nem jogosultak fogyatékossági segélyre, vagy már öregek, de nincs elég pénzük ahhoz, hogy öregotthonba kerüljenek. Olyan lakónk is van, akinek a nyugdíjazásához csupán 2 hónap hiányzik a ledolgozott munkaévekből, ám sehova sem alkalmazzák ennyi időre.

Minden segítség jól jön ezeknek az embereknek, hívják fel a figyelmet, ha adományoznánk nekik, szándékunkat a 0735.226.690-es telefonszámon jelezhetjük, illetve egy új kezdeményezésben is részt vehetünk.

– Szeretnénk egy filagóriát építeni a hajléktalanszálló elé, asztallal, sakktáblával felszerelve, ahol a rászorulók eltölthetnék a napjukat, nem hányódnának a városközponti parkban. Ha bárki segítene pénzzel, faanyaggal, szaktudással, bármivel, csak jelezzék az említett telefonszámon – összegzett Székely.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük