Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fiatal építészek ötletbörzéje és alkotótábora a kompresszorházban

Fiatal építészek ötletbörzéje és alkotótábora a kompresszorházban Kovászna megye

Első alkalommal rendezik meg Sepsiszentgyörgyön a KOMPRESOR Építészeti Sűrítmény – Alkotótábor és Szimpózium nevű rendezvényt április 18-28. között a dohánygyár volt kompresszorházában.

Hirdetés
Hirdetés

 A Sepsiszentgyörgyi Ifjúsági Fórum Egyesület által megszervezett alkotótáborba építészhallgatók, közösségi építés iránt érdeklő 18-25 év közötti fiatalok jelentkezését várják, akik szívesen kipróbálnák az építészet gyakorlati oldalát, megismerkednének a famegmunkálás és bútor-újrahasznosítás alapjaival. Tulajdonképpen két háromszéki építészhallgató terveinek kivitelezésére kerül sor, őket kérte fel ugyanis a sepsiszentgyörgyi önkormányzat a bútorok és installációk megtervezésére; az önkormányzat pénzzel is támogatja a munkálatokat.

Az elkészült elemek szolgálnak majd a Szent György Napok idejére eső háromnapos szimpózium hátteréül, de a kompresszorház a továbbiakban is az ifjúság közösségi tereként működne. Romániai és magyarországi építész meghívottak mellett nyitott műhelymunkák, filmvetítések és egyéb összművészeti programok alkotják a műsorkínálatot, amelyet esténként koncertek, táncházak, előadások gazdagítanak. Pályakezdő építészeknek is megadatik a lehetőség ez alkalommal a bemutatkozásra.

Fotó: Antal Árpád/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2024. április 11., 23:36
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Csak úgy nem kérnek fel egyetemistákat, akik még nem is végeztek. Kíváncsi lennék kinek a porontyait támogatják csak úgy mert miért ne a város pénzén.