Felhívás!

Fenyőfákat koboztak el

Fenyőfákat koboztak el Kovászna megye

December 11–13. között a Kovászna megyei rendőrség számos ellenőrzőakciót ejtett meg, ezek során a törvénytelen fakitermelést, idevágó feketézést vették célkeresztbe, illetve a téli ünnepek előtti fenyőfa-kereskedelmet ellenőrizték tüzetesebben.

Az egyenruhások több rendellenességet is találtak, így az említett időszakban 3 bírságot szabtak ki összesen 6 ezer lej értékben. A bírságok mellett 159, karácsonyfának szánt fenyőt is elkoboztak: értékük 3,3 ezer lejre tehető. Újságírói kérdésre kiderült, hogy az említett 159 fenyőfából csupán 9-et koboztak el fizikailag, ezeket pedig a törvények értelmében az erdészeteknek adják át, amelyek értékesítik az örökzöldeket.

A többit, összesen 150 szál fenyőt, csak „feltételesen” kobozták el, vagyis a szabálytalanságon kapott személyeknél maradhattak, ám a rájuk kiszabott bírság mellett a fenyők megállapított árát is ki kellett utólag fizetniük.
A majdani akciók során az egyenruhások a törvénytelen fakivágást is górcső alá veszik, így erre szakosodott raktárokat, gattereket, fafeldolgozó egységeket, fával dolgozó szállítócégeket is ellenőriznek. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások