Felhívás!

Félszívvel, félszájjal

Félszívvel, félszájjal Kovászna megye

Pénteken lezajlott az elsősorban végzősöknek szóló munkabörze, de ahogy az lenni szokott, mások is szerencsét próbálnak ilyenkor.

– Nem érdekeltek az emberek – mondták az alkalmazók, szinte mindenki dolgavégezetlenül ment haza, vagy legalábbis 1-2 ember felvételében reménykedhetett, az interjúra visszahívottak közül. Webdizájnert keresett a Havana best cég, de még csak megközelítőleg sem volt senki alkalmas, hegesztőket alkalmazna a Zambelli, akár 10-et is, asztalosokat és tervezőmérnököt is a Casarbor, nem talált, a tűzoltóság posztliceális iskolájába toborzott embereket, mert nagy a hiány ebben a szakmában is, az élelmesebb személyzetisek már a bejáratnál lekapcsolták az embereket.

A munkaerő-foglalkoztatási hivatal igazgatója szerint a börze mérsékelt sikerének az is oka, hogy a cégek nem tálalják elég szemléletesen, vonzón, dinamikusan az ajánlatukat, nem beszélgetnek el azzal, aki megáll az asztaluknál, hogy mire képes, milyen tapasztalattal rendelkezik, mégis mit képzel el egy munkafolyamatról, a jelentkezőket meg néha a tudatlanság, előítéletek akadályozzák.
Ellenpéldaként említette az igazgató annak a 65 éves nőnek az esetét, aki nyugdíjasként sem akart ölbe tett kézzel ülni, egy nagyvállalkozás helyben alkalmazta takarítóként. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2017. október 23., 7:08
  ÉRTÉKELÉS: 8

  A 65 éves nyugdíjas nő bizony szívesen ülne ölbe tett kézzel, és meg is érdemelné, ha lenne rá módja és nyugdíja. Enyhén szólva is pimaszságnak tűnik az igazgatótól, hogy ezt az esetet hozza fel pozitív példának. Jó lenne végre egy hiteles felmérést végezni, hogy a megye aktív lakossága milyen arányban dolgozik külföldön, vagy a belföldi nagyvárosokban, ahová szemléletes, vonzó és dinamikus ajánlatokkal vonzzák el az itthonról hiányzó munkaerőt. Azt is jó lenne tudni, hogy a megye egyetemet végzett fiataljai milyen arányban választják azt, hogy hazatérjenek a minimálbérrel kecsegtető kis/nagyvállalkozásokhoz. Jó lenne, ha egyszer már nem mást okolna a sikertelenségért (az emberek érdektelenek, a munkaadók nem tudják tálalni az ajánlataikat), hanem felvállalná a saját felelősségét a kudarcból az igazgatóság – http://www.anofm.ro/conducerea – mind a 12+ki tudja hány tagja. (Kell is a semminek ennyi igazgató.)

 • User
  Dátum: 2017. október 23., 14:51
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Szakemberek kerestetnek de szakiskolak bezaratnak! Ahelyett , hogy meg tobbfele ,igenyeket kielegito, szakosztalyt inditottak volna. Remelem a polgarmester es tanacsosai most roppant buszkek magukra.

 • User
  Dátum: 2017. október 23., 15:47
  ÉRTÉKELÉS: 7

  A 65 eves nyugijas ,gondolom,nem jo dolgaban vallalta a takaritast hanem azert mert nevetseges a nyugdija. Ha abbol vigan megelne akkor most valamelyik fudohelyen pihentetne megfaradt csontjait! Ez nem ellenpelda hanem a szomoru valosag!