Felhívás!

Vásárcsarnok a bázis helyén

Korszerű vásárcsarnok és egy új színházépület felépítését tervezi a sepsiszentgyörgyi önkormányzat. Ugyanakkor megoldást keresnek a Cimborák Bábszínház székházgondjaira is, közölte Sepsiszentgyörgy polgármestere.

A város vezetőségének régi terve, hogy új bázist építsenek a MultiTrans közszállítási vállalat számára, felszámolva a központ közelében található garázsokat, de Antal Árpád sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az elképzelés szerint a közműveket is kiköltöztetnék a városközpontból. Ennek a projektnek már a jövő esztendőben el kellene indulnia, és megszületett egy elképzelés is, hogy mit lehetne építeni az így felszabaduló, a központi piac, Nicolae Iorga utca és a törvényszék közötti területen.

„Ha kiköltöztetjük ezeket az intézményeket, akkor ott lesz egy elég nagy tér, ahol egy vásárcsarnokot tudnánk létesíteni, de van egy olyan álmunk is, hogy arra a részre építsünk egy új székházat a Tamási Áron Színháznak és az Erdélyi Művészeti Központnak (EMŰK) is. Olyan épületet szeretnénk a színháznak, amely megfelel a XXI. századi követelményeknek”, mondta a polgármester.
Ebben a szövegkörnyezetben Antal azt is megjegyezte, szintén az elkövetkező időszak projektjei között szerepel az is, hogy megoldják a székház kérdését a Cimborák Bábszínház számára. Elmondta, hogy elindítottak egy egyeztetést a Kovászna megyei önkormányzattal, és az egyik lehetséges helyszín az egykori Fogászati Központ épülete lenne a Kórház utcában. Ugyanakkor nem mondtak le azon tervről sem, hogy a jövőben önálló intézményként működjön a Cimborák Bábszínház. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.