Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fellendülő gazdaságunk…

Tegnap a kézdivásárhelyi 1-es számú ipari parkban Szöllősi Tamás, az ipari parkokat üzemeltető kft. igazgatója sajtótájékoztató keretében mutatta be a két ipari létesítményt népszerűsítő videót.

Hirdetés
Hirdetés

Az Ipari Parkok Kft. tevékenységéről beszámoló Szöllősi Tamás elmondta, az egykori IFET területén kialakított, 7,28 hektár területen fekvő létesítménynek jelenleg tizenöt, míg az egykori keményítőgyár ülepítőállomása helyén épült, 6,49 hektáron elterülő 2-es számú ipari parknak két bérlője van, ami 60–70, illetve 10 százalékos lefödöttséget jelent. A 2017-ben alakult, önkormányzati tulajdonban levő kft. vezetője hangsúlyozta, eddig 75 új munkahelyet teremtettek, ám az eddig megkötött szerződésekben lekötött munkahelyek száma 130, ami akkor valósul meg, amikor az összes bérlő cég beindítja tevékenységét. Megjegyezte, a kft. kizárólag a bérekből befolyt összegből gazdálkodik, amelynek 50 százalékát átutalja a helyi önkormányzatnak, „ami a városnak évente több mint 50 ezer lej jövedelmet jelent”.

Hangsúlyozta, várják a további cégeket, az érvek között megemlítve, „amellett, hogy kis pénzért bérelhető nálunk terület, a cégek telek-, illetve épületadó-mentességet élveznek. Ily módon tavaly több mint 80 ezer lej maradt a bérlők zsebében”, jegyezte meg.

Hozzátette, folyamatosan reklámozzák a parkokat az országos gazdasági lapokban, de kínai online-expókon is részt vettek, illetve a tegnap bemutatott kétperces videó is az ipari parkokat és a város gazdasági potenciálját hivatott népszerűsíteni. Bizakodva jegyezte meg, „bár még nem vagyunk a tőkeáramlás középpontjában, Brassóban hamarosan reptér épül, emellett autópályát és terelőutat terveznek a környéken, amely a város gazdaságának fellendülését, illetve az ipari parkok felértékelődését eredményezheti.” 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások