Hirdetés
Hirdetés

Házkutatások Háromszéken is

Házkutatások Háromszéken is Kovászna megye

Adócsalásra hivatkozva, tegnap reggel Brassó és Kovászna megyék területén több házkutatást is tartottak az illetékes hatóságok, bizonyíték erejű tárgyakat, iratokat foglaltak le, illetve több személyt is kihallgatásra kísértek.

Hirdetés
Hirdetés

Lapunk érdeklődésére Alina-Maria Ivan, a Brassó megyei rendőrség szóvivője kifejtette, hogy összesen 13 helyszínen – Brassó és Kovászna megyei vállalkozók otthonaiban, cégeik székhelyein – tartottak házkutatást adócsalás miatt. Az egyenruhások idevágó, korábbi nyomozásaiból ugyanis kiderült, hogy több kereskedelmi egység könyvelésében fiktív számlák, költségek szerepeltek autóalkatrészek címszó alatt. Az így keletkezett anyagi kár az államkasszában nem kevesebb, mint 1,2 millió lejre rúgott – fejtették ki a hatóságok.

A rendőrségi tájékoztatásból kiderült, hogy a szerdán reggel megejtett házkutatások során több könyvelési aktát, iratot, de más bizonyíték erejű tárgyat is lefoglaltak a gazdasági rendőrök, illetve 10 személyt kihallgatásra kísértek még aznap.

A brassói ügyészek által összehangolt akcióban háromszéki egyenruhások, gazdasági rendőrök, kriminalisták, továbbá a brassói különleges egység munkatársai is közreműködtek. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük